Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Zbelovo (railway underpass) - Ljubična gora - via Marijine stopinje

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Pohorje and remaining northeastern Slovenialjubična gora / Zbelovo (railway underpass) - Ljubična gora
  

Zbelovo (railway underpass) - Ljubična gora (via Marijine stopinje)

 
Starting point: Zbelovo (railway underpass) (264 m)
Destination: Ljubična gora (533 m)
Path name: via Marijine stopinje
Time of walking: 0 h 45 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 269 m
Altitude difference (by path): 269 m
Map:
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): crampons
Author: edelweiss96
Views: 133
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 20
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Avtocesto zapustimo na izvozu Slovenske Konjice in se usmerimo levo, smer Žiče. V Žičah na križišču zavijemo levo, smer Loče. V Ločah na krožišču zavijemo v smeri Poljčane - Zbelovo. Peljemo se skozi Zbelovo, kjer pa na koncu kraja vidimo podvoz pod železniško progo. Peljemo se skozi podvoz in takoj zavijemo desno, mimo avtobusnega postajališča čez star lesen most in na levi parkiramo na manjšem parkirišču.
b) Avtocesto zapustimo na izvozu Slovenska Bistrica-Jug in sledimo smerokazom v smeri Poljčan. Peljemo se skozi Poljčane, na koncu kraja pa nas table usmerijo desno, smer Loče - Zbelovo. Sledimo glavni cesti, dokler ne prispemo do podvoza pod železnico. Ne zavijemo desno skozi podvoz, temveč levo pred avtobusnim postajališčem na star lesen most, nato pa na levi parkiramo na manjšem parkirišču.

Path description (Slovenian language):

Ko parkiramo, se usmerimo po cesti, ki se nadaljuje mimo parkirišča in ves čas vzporedno sledi železnici. Pri kraju Zbelovska Gora dospemo do prvega križišča, kjer zavijemo levo in sledimo asfaltni cesti, dokler ne vidimo, da se na levi strani ceste začne v gozd strmo vzpenjati stopnišče. Tukaj nas tudi pozdravijo planinske table za pot po Marijinih stopinjah. Sledimo precej strmi in zelo lepi poti naravnost v hrib. Pot je lepo označena in shojena ter brez odcepov. Sledimo markacijam in kmalu prispemo do križa pri Marijinih stopinjah, ki je točka Loško-Zbelovske pohodne poti in nek "neuraden vrh" (vrh Ljubične gore je malo naprej ob poti ob telekomunikacijskem stolpu in ni označen).
Ob križu so tudi klopce in vpisna knjiga. Vrh ni razgleden, pot pa lahko za pet minut podaljšamo in stopimo še do cerkve sv. Marije na Ljubični gori, ki omogoča prelepe razglede na Pohorje in Ptujsko polje.

Trip can be prolonged to next destinations: Ljubična gora
Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
zbelovo_podvoz_pod_zeleznico - Ljubična gora zbelovo_podvoz_pod_zeleznico - Ljubična gora zbelovo_podvoz_pod_zeleznico - Ljubična gora zbelovo_podvoz_pod_zeleznico - Ljubična gora zbelovo_podvoz_pod_zeleznico - Ljubična gora zbelovo_podvoz_pod_zeleznico - Ljubična gora zbelovo_podvoz_pod_zeleznico - Ljubična gora zbelovo_podvoz_pod_zeleznico - Ljubična gora zbelovo_podvoz_pod_zeleznico - Ljubična gora zbelovo_podvoz_pod_zeleznico - Ljubična gora zbelovo_podvoz_pod_zeleznico - Ljubična gora zbelovo_podvoz_pod_zeleznico - Ljubična gora zbelovo_podvoz_pod_zeleznico - Ljubična gora zbelovo_podvoz_pod_zeleznico - Ljubična gora zbelovo_podvoz_pod_zeleznico - Ljubična gora zbelovo_podvoz_pod_zeleznico - Ljubična gora zbelovo_podvoz_pod_zeleznico - Ljubična gora zbelovo_podvoz_pod_zeleznico - Ljubična gora zbelovo_podvoz_pod_zeleznico - Ljubična gora zbelovo_podvoz_pod_zeleznico - Ljubična gora
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing