Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Zatrnik - Hotunjski vrh - severna pot

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Julian Alpshotunjski vrh / Zatrnik - Hotunjski vrh
  

Zatrnik - Hotunjski vrh (severna pot)

 
Starting point: Zatrnik (880 m)
Destination: Hotunjski vrh (1107 m)
Path name: severna pot
Time of walking: 0 h 40 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 227 m
Altitude difference (by path): 240 m
Map: TNP 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): crampons, ice axe
Views: 390
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 21
Number of comments: 1
Access to starting point (Slovenian language):

a) Zapeljemo se na Bled, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Pokljuke. Ko prispemo na Zatrnik, ne parkiramo na parkirišču ob Gostilni Zatrnik, ampak kakih 100 metrov naprej na parkirišču na desni strani ceste. Parkiranje na parkirišču pred gostilno je dovoljeno le gostom Gostilne Zatrnik (pr Jagru).
b) Gorenjsko avtocesto zapustimo na izvozu Lipce, nato pa sledimo oznakam za naselje Kočna in pozneje Spodnje Gorje. V Spodnjih Gorjah se priključimo cesti z Bleda, mi pa nadaljujemo v smeri Pokljuke. Ko prispemo na Zatrnik, ne parkiramo na parkirišču ob Gostilni Zatrnik, ampak kakih 100 metrov naprej na parkirišču na desni strani ceste. Parkiranje na parkirišču pred gostilno je dovoljeno le gostom Gostilne Zatrnik (pr Jagru).

Path description (Slovenian language):

S parkirišča se ob glavni cesti spustimo do parkirišča ob gostišču pr Jagru, mi pa začetek poti poiščemo malenkost desno od gostišča, na stari smučarski progi. Na razcepu stare smučarske proge izberemo ožjo levo progo, katera pa se, ko smo že v gozdu še enkrat razcepi. Tudi tokrat nadaljujemo po levi progi, le ta pa prav tako po levi strani obide pokrit prostor za počitek. Pot naprej nas vodi pod električno napeljavo, malo višje pa nas pripelje na deloma zaraščeno sedlo med Špikom (1038 m) na levi strani in Hotunjskim vrhom (1107 m) na desni strani.
S sedla, od koder se nam odpre nekaj razgleda proti gorenjski ravnini, nadaljujemo desno, nato pa gremo še enkrat pod električno napeljavo. Nekoliko naprej se nam prehodno odpre lep razgled v smeri Triglava, nato pa se pričnemo vzpenjati po že precej zaraščeni nekdanji smučarski progi. Višje se nam odpirajo vedno lepši razgledi, ko pa prispemo do stebra nekdanje vlečnice, pa nadaljujemo levo ter se v minuti ali dveh nadaljnje hoje povzpnemo na razgleden Hotunjski vrh.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2017 (januar).

Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
zatrnik - Hotunjski vrh zatrnik - Hotunjski vrh zatrnik - Hotunjski vrh zatrnik - Hotunjski vrh zatrnik - Hotunjski vrh zatrnik - Hotunjski vrh zatrnik - Hotunjski vrh zatrnik - Hotunjski vrh zatrnik - Hotunjski vrh zatrnik - Hotunjski vrh zatrnik - Hotunjski vrh zatrnik - Hotunjski vrh zatrnik - Hotunjski vrh zatrnik - Hotunjski vrh zatrnik - Hotunjski vrh zatrnik - Hotunjski vrh zatrnik - Hotunjski vrh zatrnik - Hotunjski vrh zatrnik - Hotunjski vrh zatrnik - Hotunjski vrh zatrnik - Hotunjski vrh
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing