Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Zagorje ob Savi - Kum - čez Završje in Čebulovo dolino

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Zagorje ob Savi - Kum (čez Završje in Čebulovo dolino)

 
Starting point: Zagorje ob Savi (220 m)
Destination: Kum (1220 m)
Path name: čez Završje in Čebulovo dolino
Time of walking: 3 h
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 1000 m
Altitude difference (by path): 1000 m
Map:
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): crampons
Author: docepe2
Views: 6430
Trip rating: 4 votes
Number of pictures: 23
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

Z avtom zapustimo avtocesto na priključku Trojane in se zapeljemo skozi naselje Zagorje ob Savi do mosta čez Savo, kjer zavijemo levo proti Trbovljam. Po cesti se peljemo približno 1 km do bencinske črpalke, kjer na ustreznem mestu parkiramo.
Do izhodišča lahko prispemo tudi iz smeri Trbovelj in Litije.

Path description (Slovenian language):

Na koncu parkirišča bomo opazili klopco, opisno tablo za območje Prusnika in usmeritveno tablo za Kum čez Završje. Usmerimo se na ta kolovoz, ki se višje izgubi in spremeni v pešpot. Pešpot vodi vodi stalno navzgor, na nekaterih delih precej strmo. Po približno 1 uri pridemo iz gozda na rob planote pod vasjo Završje. Tu so bili prijazni lovci, ki so nam naredili nekakšno klopco. Tu nas oznake za Kum usmerijo desno ob gozdu in po približno 100 m levo na kolovoz, ki vodi proti hišam v vasi. Ko pridemo na asfaltirano cesto nas oznake usmerijo desno navzgor v smeri cerkvice Sv. Mihaela. Ko zmanjka asfalta, na sedlu (križišče cest), nas oznake usmerijo desno na kolovoz, ki poteka nad cesto v smeri Čebulove doline. Vmes je travnik, ki ga prečimo ob spodnjem robu saj ni markacij, le na koncu travnika je usmeritvena tabla.
Kmalu se nam z leve priključi pot iz Trbovelj. Tu sledimo oznakam in prečimo travnik do križišča cest. Desno gre cesta na Kozlovo goro, mi pa se držimo leve gozdne ceste (dobro vzdrževana) v Čebulovo dolino. Tu se držimo vseskozi ceste (ni opaziti markacij, a nimamo kam skreniti) do zatrepa doline, kjer imajo lovci prostor za druženje. Tu nas oznake usmerijo levo v hrib in nato kmalu desno (levo Lontovž) na pešpot, ki v vzponu preči pobočje hriba, dokler ne pridemo do makadamske ceste ki vodi na Kum. Vmes je še enkrat odcep za Lontovž, kjer se pot čisto približa cesti. Tu nadaljujemo desno, po cesti, kjer nas kmalu oznake usmerijo direktno čez travnik na sedlo med obema vrhovoma Kuma. Ko pridemo do zapornice na cesti gremo par korakov desno in smo pred kočo.

Recommended: similar trips, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
zagorje_ob_savi_ - Kum zagorje_ob_savi_ - Kum zagorje_ob_savi_ - Kum zagorje_ob_savi_ - Kum zagorje_ob_savi_ - Kum zagorje_ob_savi_ - Kum zagorje_ob_savi_ - Kum zagorje_ob_savi_ - Kum zagorje_ob_savi_ - Kum zagorje_ob_savi_ - Kum zagorje_ob_savi_ - Kum zagorje_ob_savi_ - Kum zagorje_ob_savi_ - Kum zagorje_ob_savi_ - Kum zagorje_ob_savi_ - Kum zagorje_ob_savi_ - Kum zagorje_ob_savi_ - Kum zagorje_ob_savi_ - Kum zagorje_ob_savi_ - Kum zagorje_ob_savi_ - Kum zagorje_ob_savi_ - Kum zagorje_ob_savi_ - Kum zagorje_ob_savi_ - Kum
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing