Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Zadnji travnik - Govca (Olševa) - lovska pot

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Karavankegovca (olševa) / Zadnji travnik - Govca (Olševa)
  

Zadnji travnik - Govca (Olševa) (lovska pot)

 
Starting point: Zadnji travnik (1382 m)
Destination: Govca (Olševa) (1929 m)
Path name: lovska pot
Time of walking: 1 h 45 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 547 m
Altitude difference (by path): 555 m
Map: Koroška 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): crampons, ice axe
Views: 420
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 33
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Zapeljemo se v Črno na Koroškem, nato pa sledimo oznakam za Koprivno. Na odcepih, kjer se odcepijo ceste proti Podpeci, Topli, Logarski dolini, v naslednjih križiščih pa sledimo oznakam za Olševo. Višje se asfalt dokončno konča, mi pa vzpon nadaljujemo po gozdni cesti, kateri sledimo do planinskih tabel na Zadnjem travniku, kjer parkiramo.
b) Zapeljemo se v Solčavo, nato pa sledimo oznakam za Črno na Koroškem. Sledi vzpon na prelaz Spodnje Sleme, z njega pa spust proti Črni na Koroškem in Koprivni. Ko prispemo v dolino, do križišča s cesto, ki vodi iz Koprivne proti Črni na Koroškem, nadaljujemo levo, v naslednjih križiščih pa sledimo oznakam za Olševo. Višje se asfalt dokončno konča, mi pa vzpon nadaljujemo po gozdni cesti, kateri sledimo do planinskih tabel na Zadnjem travniku, kjer parkiramo.

Path description (Slovenian language):

Z izhodišča nas oznake za Olševe usmerijo na zložen kolovoz, po katerem nekaj minut hodimo, nato pa nas markacije usmerijo na pešpot, ki se vzpne skozi gozd. Višje se vrnemo na kolovoz, na razpotjih pa sledimo markacijam. Ko kolovoz zavije nekoliko v desno, pa nas markacije usmerijo rahlo levo, na pot, ki se prične strmeje vzpenjati skozi gozd. Sledi nekaj minut vzpona skozi gozd, nato pa dosežemo lovski bivak Foršnerca, kjer zapustimo markirano pot.
Desno od koče opazimo uhojeno stezico, ki se kratek čas nadaljuje precej zložno, nato pa nas pripelje pod pečine, kjer steza zavije desno in preči manjše melišče. Za meliščem se pot vrne v gozd, še naprej pa se prečno vzpenja proti desni. Med prečenjem prečimo tudi dva zaraščena hudournika, nato pa se pot razcepi.
Nadelana lovska pot se nadaljuje naravnost, mi pa nadaljujemo levo na slabše uhojeno, a sprva še večinoma sledljivo stezico, ki se prične vzpenjati skozi gozd. Višje se steza prične izgubljati, a že kmalu stopimo iz gozda, kjer opazimo lovsko opazovalnico. Vzpnemo se do opazovalnice, nato pa nadaljujemo prečni vzpon proti desni. Slabša stezica nas preko opuščenega pašnika vodi prečno proti desni, kjer steza ponovno postane lepo sledljiva. Višje preidemo v pas ruševja, kjer steza ponovno zavije desno, nato pa se po občasno zaraščeni poti vzpnemo na greben Olševe, kjer se priključimo markirani poti Sveti Duh - Olševa.
Poti sledimo v levo, mi pa v nekaj minutah razgledne hoje prispemo na vrh Govce, najvišjega vrha Olševe.
Zadnji travnik - lovski bivak 0:40, lovski bivak - Govca 1:05.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2018 (julij).

On the way: Lovski bivak Foršnerca (1550m)
Trip can be prolonged to next destinations: Obel kamen (Olševa)
Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
zadnji_travnik - Govca (Olševa) zadnji_travnik - Govca (Olševa) zadnji_travnik - Govca (Olševa) zadnji_travnik - Govca (Olševa) zadnji_travnik - Govca (Olševa) zadnji_travnik - Govca (Olševa) zadnji_travnik - Govca (Olševa) zadnji_travnik - Govca (Olševa) zadnji_travnik - Govca (Olševa) zadnji_travnik - Govca (Olševa) zadnji_travnik - Govca (Olševa) zadnji_travnik - Govca (Olševa) zadnji_travnik - Govca (Olševa) zadnji_travnik - Govca (Olševa) zadnji_travnik - Govca (Olševa) zadnji_travnik - Govca (Olševa) zadnji_travnik - Govca (Olševa) zadnji_travnik - Govca (Olševa) zadnji_travnik - Govca (Olševa) zadnji_travnik - Govca (Olševa) zadnji_travnik - Govca (Olševa) zadnji_travnik - Govca (Olševa) zadnji_travnik - Govca (Olševa) zadnji_travnik - Govca (Olševa) zadnji_travnik - Govca (Olševa) zadnji_travnik - Govca (Olševa) zadnji_travnik - Govca (Olševa) zadnji_travnik - Govca (Olševa) zadnji_travnik - Govca (Olševa) zadnji_travnik - Govca (Olševa) zadnji_travnik - Govca (Olševa) zadnji_travnik - Govca (Olševa) zadnji_travnik - Govca (Olševa)
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing