Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Vanganel - Vanganelsko jezero -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Vanganel - Vanganelsko jezero

 
Starting point: Vanganel (22 m)
Destination: Vanganelsko jezero (55 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 25 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 33 m
Altitude difference (by path): 45 m
Map:
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 254
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 14
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

Obalno hitro cesto zapustimo na izvozu za Pulj, Poreč in Šmarje. V nadaljevanju se peljemo po glavni cesti proti Šmarju, v krožišču ob OMV bencinski črpalki pa jo zapustimo in zapeljemo na izvoz v smeri proti Marezigam in Vanganelu. V Vanganelu za športnim igriščem zavijemo levo in nato parkiramo na parkirišču ob športnem igrišču. Parkiranje na parkirišču Gostilne Ninis Vanganel je dovoljeno le obiskovalcem gostilne.

Path description (Slovenian language):

S parkirišča, ob katerem opazimo oznake za Pot za srce in dušo, se vrnemo do glavne ceste, katero na prehodu za pešce previdno prečimo, nato pa nadaljujemo levo proti Marezigam. Glavno cesto po nekaj korakih zapustimo in nadaljujemo desno na stransko cesto, ki se vzpne med nekaj hišami. V nadaljevanju sledimo oznakam, ki so v obliki rdeče in modre črte, le te pa nas malo naprej usmerijo levo na kolovoz, ki se hitro spremeni v stezico, po stezi pa dosežemo asfaltno cesto, po kateri se spustimo do glavne ceste Vanganel - Marezige (do sem lahko tudi po glavni cesti), katero pa previdno prečimo in pot nadaljujemo po stranski cesti do bližnjega Bavškega potoka, kjer se pot razcepi.
Nadaljujemo po desni poti, ki se nadaljuje preko privatnega zemljišča, nato pa preide med grmičevje, kjer je občasno steza precej zaraščena. Višje se vrnemo do glavne ceste, ob kateri nadaljujemo do Vanganelskega jezera.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2018 (april).

Trip can be prolonged to next destinations: Marezige (1 h 20 min)
Recommended: similar trips, trips from the same starting point,
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
vanganel - Vanganelsko jezero vanganel - Vanganelsko jezero vanganel - Vanganelsko jezero vanganel - Vanganelsko jezero vanganel - Vanganelsko jezero vanganel - Vanganelsko jezero vanganel - Vanganelsko jezero vanganel - Vanganelsko jezero vanganel - Vanganelsko jezero vanganel - Vanganelsko jezero vanganel - Vanganelsko jezero vanganel - Vanganelsko jezero vanganel - Vanganelsko jezero vanganel - Vanganelsko jezero
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing