Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


V Koncu - Mala Rinka -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Kamnik Savinja Alpsmala rinka / V Koncu - Mala Rinka
  

V Koncu - Mala Rinka

 
Starting point: V Koncu (900 m)
Destination: Mala Rinka (2289 m)
Path name: -
Time of walking: 3 h 45 min
Difficulty: difficult unmarked way, easy pathless terrain
Difficulty of skiing: very demandingly
Altitude difference: 1389 m
Altitude difference (by path): 1389 m
Map: Kamniške in Savinjske Alpe 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): ice axe, crampons
Views: 6378
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 41
Number of comments: 0
Access to starting point:

We drive from Kamnik into valley Kamniška Bistrica. We drive past a house and continue driving on a forest road towards Kokrsko sedlo (saddle). We go to left in both crossroads and drive past Žagana peč till a parking lot at cargo cable railway going on Kokrsko sedlo.

Path description (Slovenian language):

S parkirišča pri tovorni žičnici nadaljujemo po vse slabši cesti, ki se po 10 minutah hoje spremeni v kolovoz. Kolovoz se razcepi na dva dela, mi pa se usmerimo na desnega (levi kolovoz se izgubi, oz. vodi proti Gamsovemu skretu), ki pri manjšem balvanu poraščenim z mahom (velika skala) zavije še nekoliko bolj v desno. Prav na tem mestu kolovoz zapustimo in nadaljujemo naravnost na sprva slabše vidno stezico, ki se kasneje strmo vzpenja v ključih. Strma in predvsem v mokrem za zdrs nevarna pot nas vodi čez strma pobočja, ki so na nekaterih mestih varovana z jeklenico. Strma pot, ki preči tudi nekaj grap pa nas višje pripelje do manj strmega pobočja. Po dobri uri hoje pa nas pot pripelje iz gozda, kjer se ponovno začne strmo vzpenjati. Pot nas sprva vodi čez travnata pobočja obdana z redkim gozdom, nato pa nas s pomočjo nekaj varoval pripelje stopnjo višje. Pot naprej preide na gruščnata pobočja, ki nam nekoliko otežijo vzpon, nato pa pot zavije v levo na strma travnata pobočja, ki se dvigujejo nad prostranimi melišči. Na vrhu tega travnatega dela se usmerimo nekoliko desno in pot preide s trav na visokogorski svet podov pod Skuto. Naprej po z možici obdani poti v nekaj minutah pridemo do prijetnega bivaka pod Skuto.
Od bivaka nadaljujemo po slabo vidni in še naprej nemarkirani poti po neizrazitem grebenčku, ki nas po 15 minutah hoje od bivaka pripelje na markirano pot Kamniško sedlo - Kokrsko sedlo. Tu nadaljujemo desno in že po nekaj minutah pridemo na razpotje, kjer nadaljujemo ostro levo v smeri Skute in Rink. Le nekoliko naprej pridemo na naslednje razpotja, kjer pa nadaljujemo desno navzgor v smeri Rink (naravnost Skuta). Pot naprej se za kratek čas strmo vzpne, nato pa nas pripelje na neizrazit greben po in ob katerem se nato vzpenjamo. Ko markirana pot zavije v levo in se začne spuščati, le to zapustimo in nadaljujemo desno po lažjem brezpotju, po katerem v minuti nadaljnje hoje dosežemo vrh Male Rinke.
V megli je orientacija nad bivakom pod Skuto zelo težavna.
V Koncu - bivak pod Skuto 2:45, bivak pod Skuto - Mala Rinka 1:00.

On the way: Bivak pod Skuto (2070m)
Recommended: panorama, similar trips, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
v_koncu - Mala Rinka v_koncu - Mala Rinka v_koncu - Mala Rinka v_koncu - Mala Rinka v_koncu - Mala Rinka v_koncu - Mala Rinka v_koncu - Mala Rinka v_koncu - Mala Rinka v_koncu - Mala Rinka v_koncu - Mala Rinka v_koncu - Mala Rinka v_koncu - Mala Rinka v_koncu - Mala Rinka v_koncu - Mala Rinka v_koncu - Mala Rinka v_koncu - Mala Rinka v_koncu - Mala Rinka v_koncu - Mala Rinka v_koncu - Mala Rinka v_koncu - Mala Rinka v_koncu - Mala Rinka v_koncu - Mala Rinka v_koncu - Mala Rinka v_koncu - Mala Rinka v_koncu - Mala Rinka v_koncu - Mala Rinka v_koncu - Mala Rinka v_koncu - Mala Rinka v_koncu - Mala Rinka v_koncu - Mala Rinka v_koncu - Mala Rinka v_koncu - Mala Rinka v_koncu - Mala Rinka v_koncu - Mala Rinka v_koncu - Mala Rinka v_koncu - Mala Rinka v_koncu - Mala Rinka v_koncu - Mala Rinka v_koncu - Mala Rinka v_koncu - Mala Rinka v_koncu - Mala Rinka
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing