Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Topole - Rašica (Vrh Staneta Kosca) - grebenska pot

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Polhograjsko hribovje and Ljubljanarašica (vrh staneta kosca) / Topole - Rašica (Vrh Staneta Kosca)
  

Topole - Rašica (Vrh Staneta Kosca) (grebenska pot)

 
Starting point: Topole (335 m)
Destination: Rašica (Vrh Staneta Kosca) (641 m)
Path name: grebenska pot
Time of walking: 2 h 10 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 306 m
Altitude difference (by path): 460 m
Map: Ljubljana - okolica 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 139
Trip rating: 2 votes
Number of pictures: 36
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Gorenjsko avtocesto zapustimo na izvozu Vodice, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Kamniku, nato pa še v Vodicah zavijemo rahlo desno v smeri naselja Bukovica. V nadaljevanju se peljemo po cesti proti Mengšu. Za Kosezami se naselja in zaselki končajo, nato pa nas cesta vodi skozi pas gozda in nekaj travnikov. Ko se travniki zožijo, se rahlo v levo odcepi makadamska cesta proti športnemu igrišču v Topolah, v desno pa se preko močvirnatega travnika odcepi stezica, ki vodi proti Mengeški koči na Gobavici in Rašici. Parkiramo na primernem mestu ob križišču.
b) Zapeljemo se v Mengeš, nato pa iz glavnega križišča v središču Mengša, z vožnjo nadaljujemo proti Kranju. Malo naprej z glavne ceste zavijemo rahlo levo na cesto v smeri proti Vodicam. Malo za križiščem preko mostu prečimo kanal Pšate, nato pa za polji cesta preide v gozd, ob cesti pa so ožji travniki. Ko opazimo, da se ostro v desno odcepi makadamska cesta, ki vodi proti športnemu igrišču v Topolah, na levi pa se prične pešpot, ki vodi na Gobavico in Rašico, smo na izhodišču opisane poti. Parkiramo na primernem mestu ob križišču.

Path description (Slovenian language):

Na južni strani ceste opazimo sprva slabšo stezico, ki vodi preko krajšega močvirnatega travnika, za katerim preide v gozd, po nekaj 10 metrih pa se priključi na kolovoz. Po kolovozu se v nadaljevanju najprej zložno, nato pa zmerno vzpenjamo, na razpotjih pa sledimo dokaj redkim markacijam. Ko se kolovoz položi, hitro prispemo do označenega razpotja, kjer nadaljujemo desno v smeri grebenske poti na Rašico (levo Mengeška koča, naravnost spodnja pot na Rašico in Mengeško kočo).
Od razpotja sledi vzpon na gozdnat Magarovnik (402 m), od koder sledi nekaj spusta do naslednjega označenega razpotja.
Nadaljujemo rahlo levo v smeri grebenske poti na Rašico (ostro levo spodnja pot proti Mengeški koči, desno Koseze). Sledi hoja skozi gozd z nekaj vzponi in spusti, na razpotjih pa sledimo markacijam ter oznakam za grebensko pot na Rašico. Takšni poti, s številnimi razpotji, nato sledimo vse do Vrha Staneta Kosca, na katerem se nahajata razgledni stolp in nekaj korakov naprej še planinski dom.

On the way: Magarovnik (402m), Debeli hrib (594m)
Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
topole - Rašica (Vrh Staneta Kosca) topole - Rašica (Vrh Staneta Kosca) topole - Rašica (Vrh Staneta Kosca) topole - Rašica (Vrh Staneta Kosca) topole - Rašica (Vrh Staneta Kosca) topole - Rašica (Vrh Staneta Kosca) topole - Rašica (Vrh Staneta Kosca) topole - Rašica (Vrh Staneta Kosca) topole - Rašica (Vrh Staneta Kosca) topole - Rašica (Vrh Staneta Kosca) topole - Rašica (Vrh Staneta Kosca) topole - Rašica (Vrh Staneta Kosca) topole - Rašica (Vrh Staneta Kosca) topole - Rašica (Vrh Staneta Kosca) topole - Rašica (Vrh Staneta Kosca) topole - Rašica (Vrh Staneta Kosca) topole - Rašica (Vrh Staneta Kosca) topole - Rašica (Vrh Staneta Kosca) topole - Rašica (Vrh Staneta Kosca) topole - Rašica (Vrh Staneta Kosca) topole - Rašica (Vrh Staneta Kosca) topole - Rašica (Vrh Staneta Kosca) topole - Rašica (Vrh Staneta Kosca) topole - Rašica (Vrh Staneta Kosca) topole - Rašica (Vrh Staneta Kosca) topole - Rašica (Vrh Staneta Kosca) topole - Rašica (Vrh Staneta Kosca) topole - Rašica (Vrh Staneta Kosca) topole - Rašica (Vrh Staneta Kosca) topole - Rašica (Vrh Staneta Kosca) topole - Rašica (Vrh Staneta Kosca) topole - Rašica (Vrh Staneta Kosca) topole - Rašica (Vrh Staneta Kosca) topole - Rašica (Vrh Staneta Kosca) topole - Rašica (Vrh Staneta Kosca) topole - Rašica (Vrh Staneta Kosca)
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing