Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Topole - Koseški hrib -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Topole - Koseški hrib

 
Starting point: Topole (324 m)
Destination: Koseški hrib (467 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 55 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 143 m
Altitude difference (by path): 180 m
Map:
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 259
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 33
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Gorenjsko avtocesto zapustimo na izvozu Vodice, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Kamniku. V Mostah pri Komendi nadaljujemo desno proti Mengšu, nato pa po približno 2 km zavijemo desno v naselje Topole. V manjšem križišču nadaljujemo naravnost (levo Mengeš, desno Suhadole), nato pa se zapeljemo do parkirišča ob športnem igrišču, kjer parkiramo.
b) Iz Kamnika ali Komende se peljemo proti Vodicam, ko pa prečimo glavno cesto Brnik - Mengeš, pa nadaljujemo levo proti Mengšu, nato pa po približno 2 km zavijemo desno v naselje Topole. V manjšem križišču nadaljujemo naravnost (levo Mengeš, desno Suhadole), nato pa se zapeljemo do parkirišča ob športnem igrišču, kjer parkiramo.
c) Zapeljemo se v Mengeš, nato pa iz glavnega križišča v središču Mengša, z vožnjo nadaljujemo proti Kranju. Malo naprej z glavne ceste zavijemo rahlo levo na cesto v smeri proti Vodicam in Topolam. Ko se Mengeš konča, kmalu glavna cesta proti Vodicam zavije levo, mi pa nadaljujemo naravnost na ožjo cesto, po kateri prispemo do naselja Topole, kjer sredi naselja zavijemo levo proti športnemu igrišču. Po približno 200 m nadaljnje vožnje prispemo do športnega igrišča, kjer parkiramo na označene asfaltiranem parkirišču.

Path description (Slovenian language):

S parkirišča preko mostu prečimo reko Pšato, nato pa pred kapelo sv. Lucije nadaljujemo levo po gozdni cesti, z nje pa gremo po nekaj korakih, pri manjšem križu, desno na sprva razmeroma strmo pešpot, ki se najprej prečno vzpne, nato pa, ko doseže greben, zavije desno in se nekoliko položi. Malo višje prispemo do klopce z lepim pogledom na Topole, mi pa nadaljujemo po poti, ob kateri nas spremljajo modro-bele markacije. Pot naprej nas vodi po neizrazitem grebenu, kjer se višje prehodno nekoliko spusti, nato pa se zmerno vzpenja vse do prihoda na neizrazit Debeli vrh, katerega prepoznamo po manjšem lesenem križu.
Z vrha nadaljujemo po poti, ki se prične zložno spuščati, ob njej pa so še vedno modro-bele markacije. Nižje, na manjšem prevalu dosežemo še pot iz Kosez, kjer se omenjenim markacijam priključijo še običajne Knafeljčeve markacije.
Z omenjenega razpotja nadaljujemo desno (naravnost Koseze) ter se v nadaljevanju zmerno, višje pa zložno vzpenjamo. Malo naprej se priključimo na nekoliko širši kolovoz, kjer nadaljujemo naravnost (desno Suhadole), še nekoliko naprej pa se nam z desne priključi še markirana pot mimo Mlinčkov.
Tu nadaljujemo rahlo levo, nato pa se po poti, ob kateri opazimo še nekaj postaj "križevega pota slovenstva", povzpnemo na razgleden Koseški hrib.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2017 (marec).

On the way: Debeli vrh (nad Topolami) (446m)
Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
topole - Koseški hrib topole - Koseški hrib topole - Koseški hrib topole - Koseški hrib topole - Koseški hrib topole - Koseški hrib topole - Koseški hrib topole - Koseški hrib topole - Koseški hrib topole - Koseški hrib topole - Koseški hrib topole - Koseški hrib topole - Koseški hrib topole - Koseški hrib topole - Koseški hrib topole - Koseški hrib topole - Koseški hrib topole - Koseški hrib topole - Koseški hrib topole - Koseški hrib topole - Koseški hrib topole - Koseški hrib topole - Koseški hrib topole - Koseški hrib topole - Koseški hrib topole - Koseški hrib topole - Koseški hrib topole - Koseški hrib topole - Koseški hrib topole - Koseški hrib topole - Koseški hrib topole - Koseški hrib topole - Koseški hrib
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing