Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Štore - Srebotnik -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Štore - Srebotnik

 
Starting point: Štore (242 m)
Destination: Srebotnik (700 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h 30 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 458 m
Altitude difference (by path): 500 m
Map: Posavsko hribovje Boč - Bohor 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): ice axe, crampons
Author: bruny
Views: 2276
Trip rating: 2 votes
Number of pictures: 34
Number of comments: 4
Access to starting point (Slovenian language):

Štore dosegljive idealno s pomočjo železnice. Po cesti...zapustite avtocesto v Celju in se praktično v centru Celja usmerite proti Štoram oziroma Šentjurju. Avtomobil parkirate v bližini železniške postaje Štore, kjer je na voljo dovolj parkirnih mest in tudi začetek označene planinske poti.

Path description (Slovenian language):

Začetek poti je pri železniški postaji v Štorah. Napotimo se preko Voglajne, kjer nas smerna tabla takoj napoti desno v smer Svetina in kmalu zatem naravnost praktično skozi območje stare štorske železarne. Po asfaltni cesti nadaljujemo v spodnjem delu ob Bojanskem jarku do novega razcepa poti, kjer nadaljujemo naravnost, tablica ,,mimo Marije,,, levo pot ,,čez Žlajfo,,. Kmalu cesta zavije ostro levo nekoliko v hrib, se ponovno zravna ob igrišču v naselju Pečovje, pred desetletji rudnik premoga in od tukaj tudi lahko sledimo oznakam Barbarine poti in za nekaj vrstnimi hišami zavijemo levo na gozdno cesto, ki preide ob zadnji domačiji v gozdno pot. Kmalu se levo odcepi pot ,,skozi Bojanski graben,, medtem, ko mi nadaljujemo desno navzgor skozi strnjen gozd in ko strmina popusti se kmalu z desne priključi pot iz Celja in Teharij. Nadaljujemo levo po gozdni cesti ob dveh, treh hišah/vikendih in nato še enkrat levo po nekoliko ožji gozdni gozdni poti delno tudi vlaki višje. Pot se ponovno nekoliko bolj strmo vzpenja in na levi strani je tudi nekaj jeklenic, bolj v funkciji ograje kot oprijema.
Kmalu dosežemo razpotje. Nadaljujemo naravnost navzgor tudi oznake CPP oziroma napis Srebotnik, medtem ko levo vodi pot do kapelice z Marijino podobo v nekaj deset metrov vklesano steno Srebotnika in višje na Svetino, Tolsti vrh, Veliki vrh... Pot na Srebotnik je strma in nekje na polovici preide v tipično grebensko pot. Nekaj deset metrov neposredno pred vrhom je v slabših razmerah lahko zahtevnih, predvsem zaradi možnosti zdrsa in previdnost ni odveč. Kmalu dosežemo vrh s klopjo, vpisno skrinjico in z razgledi, ki nagradijo odločitev za pot.

Trip can be prolonged to next destinations: Almin dom na Svetini mountain hut
Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
store - Srebotnik store - Srebotnik store - Srebotnik store - Srebotnik store - Srebotnik store - Srebotnik store - Srebotnik store - Srebotnik store - Srebotnik store - Srebotnik store - Srebotnik store - Srebotnik store - Srebotnik store - Srebotnik store - Srebotnik store - Srebotnik store - Srebotnik store - Srebotnik store - Srebotnik store - Srebotnik store - Srebotnik store - Srebotnik store - Srebotnik store - Srebotnik store - Srebotnik store - Srebotnik store - Srebotnik store - Srebotnik store - Srebotnik store - Srebotnik store - Srebotnik store - Srebotnik store - Srebotnik store - Srebotnik
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing