Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Stomaž - Kucelj na Čavnu -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Stomaž - Kucelj na Čavnu

 
Starting point: Stomaž (285 m)
Destination: Kucelj na Čavnu (1237 m)
Path name: -
Time of walking: 3 h
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 952 m
Altitude difference (by path): 1050 m
Map: Goriška - izletniška karta 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 4909
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 36
Number of comments: 1
Access to starting point (Slovenian language):

Peljemo se po hitri cesti od Razdrtega proti Novi Gorici ali obratno in se usmerimo na izvoz Ajdovščina. Nato v križišču zavijemo levo v smeri Nove Gorice in se peljemo do vasi Cesta in takoj za vasjo zavijemo desno v smeri Stomaža. Cesti, ki se začne vzpenjati sledimo do manjšega parkirišča v bližini pokopališča v vasi Stomaž.

Path description (Slovenian language):

Z manjšega parkirišča nadaljujemo po cesti mimo hiš naprej. Po nekaj minutah hoje pa nas sprva asfaltirana, nato pa makadamska cesta pripelje do mesta, kjer se desno odcepi markirana pešpot proti Čavnu. Markirana pot na začetku poteka po kolovozu, ki se kmalu spremeni v stezico, ki se zmerno vzpenja skozi gozd. Pot naprej nas pripelje na večjo jaso, sredi katere opazimo lovsko opazovalnico. Pot nato ponovno preide v gozd, kjer se nato kar nekaj časa zmerno vzpenja. Pot pa se pri pihalu (manjša jama in privezana skala) začne strmeje vzpenjati po večinoma slabo markirani poti. Strmina poti pa popusti, ko nas pot pripelje na neporaščen planotast svet Male gore, kjer je tudi razpotje.
Tu nadaljujemo naravnost v smeri Čavna (levo koča na Mali gori 10 minut) po v poletnem času precej zaraščeni poti. Pot nato preči pas gozda in se nekoliko višje priključi poti od Lokavca. Tu nadaljujemo levo in sledimo poti, ki nas v nekaj minutah pripelje do Koče na Čavnu.
Za kočo nas oznake za Kucelj usmerijo rahlo levo na pešpot, ki se prične prečno spuščati. Pot naprej preči kratek pas gozda, nato pa zavije v desno, kjer se še naprej lahkotno spušča. Pot nato postopoma preide v gozd in z leve se nam priključi pot iz vasi Kamnje (odcepa za Kamnje sta dva).
Nadaljujemo v smeri Kuclja po poti, ki postopoma preide na desno stran "Čavnovega" grebena. Pot se nadaljuje preko večje jase, s katere se nam odpre pogled na okoliško hribovje, nato pa se vrne v gozd. Nekoliko naprej zapustimo zložen kolovoz in vzpon nadaljujemo levo ter se naprej vzpenjamo skozi strnjen gozd. Strmina kmalu popusti in pot nas iz gozda pripelje na vse bolj razgledna travnata pobočja. Sledi nekaj minut lahkotne hoje, nato pa nas pot pripelje pod sam vrh Kuclja, kjer se ta ponovno strmo vzpne. Tej poti, ki nam nudi vse lepše razglede, nato sledimo vse do vrha Kuclja, le tega pa dosežemo po nekaj minutah nadaljnje hoje.

On the way: Koča Antona Bavčerja na Čavnu mountain hut (1242m)
Trip can be prolonged to next destinations: Veliki Rob
Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
stomaz - Kucelj na Čavnu stomaz - Kucelj na Čavnu stomaz - Kucelj na Čavnu stomaz - Kucelj na Čavnu stomaz - Kucelj na Čavnu stomaz - Kucelj na Čavnu stomaz - Kucelj na Čavnu stomaz - Kucelj na Čavnu stomaz - Kucelj na Čavnu stomaz - Kucelj na Čavnu stomaz - Kucelj na Čavnu stomaz - Kucelj na Čavnu stomaz - Kucelj na Čavnu stomaz - Kucelj na Čavnu stomaz - Kucelj na Čavnu stomaz - Kucelj na Čavnu stomaz - Kucelj na Čavnu stomaz - Kucelj na Čavnu stomaz - Kucelj na Čavnu stomaz - Kucelj na Čavnu stomaz - Kucelj na Čavnu stomaz - Kucelj na Čavnu stomaz - Kucelj na Čavnu stomaz - Kucelj na Čavnu stomaz - Kucelj na Čavnu stomaz - Kucelj na Čavnu stomaz - Kucelj na Čavnu stomaz - Kucelj na Čavnu stomaz - Kucelj na Čavnu stomaz - Kucelj na Čavnu stomaz - Kucelj na Čavnu stomaz - Kucelj na Čavnu stomaz - Kucelj na Čavnu stomaz - Kucelj na Čavnu stomaz - Kucelj na Čavnu stomaz - Kucelj na Čavnu
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing