Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Stari trg (Na klancu) - Sveti Pankracij (Grajski grič) -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Karavankesveti pankracij (grajski grič) / Stari trg (Na klancu) - Sveti Pankracij (Grajski grič)
  

Stari trg (Na klancu) - Sveti Pankracij (Grajski grič)

 
Starting point: Stari trg (Na klancu) (511 m)
Destination: Sveti Pankracij (Grajski grič) (530 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 15 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 19 m
Altitude difference (by path): 40 m
Map: Koroška 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 105
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 17
Number of comments: 1
Access to starting point (Slovenian language):

a) Zapeljemo se v Slovenj Gradec, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Staremu trgu in dalje Kotljam in Ravnam na Koroškem. Za krožiščem pri Starem trgu se cesta prične vidno vzpenjati, na manjšem prelazu pa zavijemo desno proti Grajski vasi in gostilni Na klancu, pred katero se prične opisana pot. Parkiramo na primernem mestu v bližini, parkiranje pred gostilno je dovoljeno le gostom.
b) Zapeljemo se na Ravne na Koroškem, nato pa iz krožišča sredi mesta, nadaljujemo v smeri Kotelj in Slovenj Gradca. V nadaljevanju se peljemo skozi naselje Pratnekar, na začetku Kotelj pa gremo levo proti Slovenj Gradcu. Sledi postopen vzpon do manjšega prevala, kjer zavijemo levo proti Grajski vasi in gostilni Na klancu, pred katero se prične opisana pot. Parkiramo na primernem mestu v bližini, parkiranje pred gostilno je dovoljeno le gostom.

Path description (Slovenian language):

Od restavracije Na klancu se usmerimo na cesto proti Grajski vasi in gradu sv. Pankracij. Sprva hodimo po cesti, ki vodi proti sv. Pankraciju, nato pa gremo rahlo desno proti Slovenj Gradcu ter se pričnemo rahlo spuščati po markirani cesti, ki nižje postane makadamska. Ko cesta zavije desno, jo zapustimo in nadaljujemo rahlo levo na vzpenjajoč se nemarkiran kolovoz (naravnost Slovenj Gradec), po katerem se prečno vzpnemo do roba gozda, kjer se priključimo poti, ki vodi ob postajah križevega pota in se prične ob cerkvi sv. Radegunde.
Tu se vrnemo na cesto, katero smo nekaj minut nazaj zapustili ter se po njej vzpnemo do Grajskega griča, kjer stoji cerkev sv. Pankracija.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2019 (februar).

On the way: Grajska vas (515m)
Recommended: similar trips, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
stari_trg_na_klancu - Sveti Pankracij (Grajski grič) stari_trg_na_klancu - Sveti Pankracij (Grajski grič) stari_trg_na_klancu - Sveti Pankracij (Grajski grič) stari_trg_na_klancu - Sveti Pankracij (Grajski grič) stari_trg_na_klancu - Sveti Pankracij (Grajski grič) stari_trg_na_klancu - Sveti Pankracij (Grajski grič) stari_trg_na_klancu - Sveti Pankracij (Grajski grič) stari_trg_na_klancu - Sveti Pankracij (Grajski grič) stari_trg_na_klancu - Sveti Pankracij (Grajski grič) stari_trg_na_klancu - Sveti Pankracij (Grajski grič) stari_trg_na_klancu - Sveti Pankracij (Grajski grič) stari_trg_na_klancu - Sveti Pankracij (Grajski grič) stari_trg_na_klancu - Sveti Pankracij (Grajski grič) stari_trg_na_klancu - Sveti Pankracij (Grajski grič) stari_trg_na_klancu - Sveti Pankracij (Grajski grič) stari_trg_na_klancu - Sveti Pankracij (Grajski grič) stari_trg_na_klancu - Sveti Pankracij (Grajski grič)
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing