Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Slavkov dom na Golem Brdu - Rog -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Polhograjsko hribovje and Ljubljanarog / Slavkov dom na Golem Brdu - Rog
  

Slavkov dom na Golem Brdu - Rog

 
Starting point: Slavkov dom na Golem Brdu (396 m)
Destination: Rog (798 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h 40 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 402 m
Altitude difference (by path): 425 m
Map: Polhograjsko hribovje in Ljubljana 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 205
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 34
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) S Celovške ceste v Ljubljani se zapeljemo v Medvode, kjer pri prvem semaforju zavijemo levo preko železniške proge, za železniško progo pa gremo levo, nato pa sledimo oznakam za Slavkov dom na Golem Brdu. Parkiramo na manjšem parkirišču v bližini Slavkovega doma na Golem Brdu, ob ekološkem otoku.
b) Z gorenjske avtoceste izvoz Vodice, Kranja ali Škofje Loke, se zapeljemo v Medvode, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Ljubljane. Pri zadnjem semaforju v Medvodah zavijemo desno v smeri Golega Brda, za železniško progo pa gremo levo, nato pa sledimo oznakam za Slavkov dom na Golem Brdu. Parkiramo na manjšem parkirišču v bližini Slavkovega doma na Golem Brdu, ob ekološkem otoku.

Path description (Slovenian language):

Z izhodišča nadaljujemo po levi cesti (desno Slavkov dom 1 minuta), z nje pa gremo hitro levo na markirano pot v smeri Jeterbenka, Katarine in Grmade. Sprva se zložno vzpenjamo po kolovozu, ki se za kamnolomom spremeni v prehodno nekoliko bolj strmo pešpot. Malo naprej se priključimo na drug kolovoz, mi pa še naprej sledimo oznakam za Jeterbenk in Katarino. Zložna pot nas vodi še mimo križa in hrasta, nato pa se ponovno prične nekoliko bolj vzpenjati. Nekaj minut se še vzpenjamo po kolovozu, nato pa nas markacije povedejo na gozdno pot, po njej pa prispemo do označenega razpotja.
Z razpotja nadaljujemo naravnost v smeri Katarine, kjer ob poti opazimo rumen X (z rumenimi oznakami je označena Jakobova pot). Sledi nekaj prečnega vzpona in prispemo na naslednje razpotje, kjer se v desno odcepi markirana pot na Jeterbenk (po grebenu), mi pa nadaljujemo naravnost v smeri Katarine. Ko malo naprej stopimo iz gozda, stopimo tudi na kolovoz, po kolovozu pa prečimo travnata pobočja do stika z makadamsko cesto. Po cesti se še nekoliko vzpnemo, nato pa prispemo do kapelice z Marijo 7 žalosti, kjer se nam z desne priključi pot z Jeterbenka in pot z izhodišča Žlebe.
Nadaljujemo naravnost po zložni makadamski cesti, ki vodi proti Katarini, še preden dosežemo cerkev sv. Katarine pa se ostro v desno odcepi kolovoz, po katerem nadaljujemo vzpon. Kolovoz kmalu polkrožno zavije levo in nas mimo samotne bajte pripelje na manjši greben, kjer zapustimo kolovoz in vzpon nadaljujemo po strmi in razgledni stezici. Višje prečimo še pas gozda in dosežemo vrh Roga, s katerega se nam odpre lep razgled.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2018 (september).

Trip can be prolonged to next destinations: Jeterbenk, Sveti Jakob
Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
slavkov_dom_na_golem_brdu - Rog slavkov_dom_na_golem_brdu - Rog slavkov_dom_na_golem_brdu - Rog slavkov_dom_na_golem_brdu - Rog slavkov_dom_na_golem_brdu - Rog slavkov_dom_na_golem_brdu - Rog slavkov_dom_na_golem_brdu - Rog slavkov_dom_na_golem_brdu - Rog slavkov_dom_na_golem_brdu - Rog slavkov_dom_na_golem_brdu - Rog slavkov_dom_na_golem_brdu - Rog slavkov_dom_na_golem_brdu - Rog slavkov_dom_na_golem_brdu - Rog slavkov_dom_na_golem_brdu - Rog slavkov_dom_na_golem_brdu - Rog slavkov_dom_na_golem_brdu - Rog slavkov_dom_na_golem_brdu - Rog slavkov_dom_na_golem_brdu - Rog slavkov_dom_na_golem_brdu - Rog slavkov_dom_na_golem_brdu - Rog slavkov_dom_na_golem_brdu - Rog slavkov_dom_na_golem_brdu - Rog slavkov_dom_na_golem_brdu - Rog slavkov_dom_na_golem_brdu - Rog slavkov_dom_na_golem_brdu - Rog slavkov_dom_na_golem_brdu - Rog slavkov_dom_na_golem_brdu - Rog slavkov_dom_na_golem_brdu - Rog slavkov_dom_na_golem_brdu - Rog slavkov_dom_na_golem_brdu - Rog slavkov_dom_na_golem_brdu - Rog slavkov_dom_na_golem_brdu - Rog slavkov_dom_na_golem_brdu - Rog slavkov_dom_na_golem_brdu - Rog
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing