Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Senožeti - Murovica - mimo kmetije Buven

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Senožeti - Murovica (mimo kmetije Buven)

 
Starting point: Senožeti (275 m)
Destination: Murovica (743 m)
Path name: mimo kmetije Buven
Time of walking: 1 h 55 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 468 m
Altitude difference (by path): 510 m
Map:
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 154
Trip rating: 3 votes
Number of pictures: 40
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Z avtoceste Ljubljana - Celje se usmerimo na izvoz Šentjakob in cesti naprej sledimo proti Litiji. Nekaj kilometrov za Dolskim pa nas cesta pripelje v krožišče, kjer se usmerimo proti vasi Senožete. Cesta nas nato takoj pripelje v vas, kjer v križišču zavijemo desno in se peljemo še približno 100 m do večjega parkirišča v bližini šolskih igrišč.
b) Iz Litije se peljemo proti Ljubljani a le do krožišča, kjer nas oznake usmerijo proti vasi Senožete. Cesta nas nato takoj pripelje v vas, kjer v križišču zavijemo desno in se peljemo še približno 100 m do večjega parkirišča v bližini šolskih igrišč.

Path description (Slovenian language):

S parkirišča nadaljujemo po cesti, ki nas čez potoček pripelje do križišča iz katerega nadaljujemo levo. Cesta nas nato že po nekaj metrih pripelje do naslednjega križišča, kjer nas markacije usmerijo levo, na pešpot, ki se nadaljuje levo od kapelice. Pot po stezi je kratka, saj se že po nekaj metrih vrnemo na cesto. S hojo po cesti nadaljujemo nekaj minut, nato pa nas oznake za Miklavža usmerijo levo, strmo navzgor. Naprej sledimo poti, ki se vzpenja skozi gozd in nas nekoliko višje pripelje do večje jase, za katero se priključimo cesti. Cesta nas nato pripelje do križišča v Veliki vasi, kjer pa nadaljujemo levo v smeri Križevske vasi (desno sv. Miklavž). Strnjen del naselja se hitro konča, mi pa se v nadaljevanju prečno vzpenjamo proti levi. Ob lepih pogledih dosežemo manjši preval, kjer na levi opazimo lovsko opazovalnico, na desni pa začetek lovske poti na Cicelj.
Nadaljujemo naravnost, po cesti, ki nas vodi mimo obeležja NOB, nato pa že prispemo v Križevsko vas in po krajšem vzponu še do cerkve Sv. Križa.
Pri cerkvi asfaltna cesta zavije levo, mi pa nadaljujemo rahlo levo na makadamsko cesto, ki se prične prečno vzpenjati proti levi. Sledi nekoliko bolj strm vzpon, nato pa dosežemo preval nad kmetijo Buven, kjer se nahajata dve kapelici.
Nadaljujemo levo (naravnost kmetija Buven, desno Cicelj), po nekaj 10 korakih pa zapustimo cesto in nadaljujemo rahlo levo na pešpot v smeri Murovice. Sledi kratek vzpon, nato pa se pot položi in sledi hoja z nekaj krajšimi vzponi in spusti, kjer na razpotjih sledimo markacijam. Po približno 10 minutah nadaljnje hoje prispemo do označenega razpotja, kjer se nam z leve priključi pot iz Dolskega, mi pa nadaljujemo desno in v slabih 10 minutah zmernega vzpona dosežemo vrh Murovice.
Senožeti - Velika vas 40 minut, Velika vas - Križevska vas 30 minut, Križevska vas - Murovica 45 minut.

On the way: Velika vas (510m), Križevska vas (584m)
Trip can be prolonged to next destinations: Cicelj
Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
senozeti - Murovica senozeti - Murovica senozeti - Murovica senozeti - Murovica senozeti - Murovica senozeti - Murovica senozeti - Murovica senozeti - Murovica senozeti - Murovica senozeti - Murovica senozeti - Murovica senozeti - Murovica senozeti - Murovica senozeti - Murovica senozeti - Murovica senozeti - Murovica senozeti - Murovica senozeti - Murovica senozeti - Murovica senozeti - Murovica senozeti - Murovica senozeti - Murovica senozeti - Murovica senozeti - Murovica senozeti - Murovica senozeti - Murovica senozeti - Murovica senozeti - Murovica senozeti - Murovica senozeti - Murovica senozeti - Murovica senozeti - Murovica senozeti - Murovica senozeti - Murovica senozeti - Murovica senozeti - Murovica senozeti - Murovica senozeti - Murovica senozeti - Murovica senozeti - Murovica
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing