Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Renke - Ostrež -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Renke - Ostrež

 
Starting point: Renke (254 m)
Destination: Ostrež (856 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h 30 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 602 m
Altitude difference (by path): 602 m
Map:
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): crampons
Author: zlatan
Views: 10503
Trip rating: 2 votes
Number of pictures: 22
Number of comments: 12
Access to starting point (Slovenian language):

a) Iz Zagorja ob Savi se peljemo po glavni cesti proti Litiji približno 5 km, kjer zagledamo smerokaz za vas Renke. Tam zavijemo levo in po nekaj metrih smo na parkirišču.
b) Iz Litije se do smerokaza za Renke peljemo približno 10 km po glavni cesti proti Zagorju. Zavijemo desno in že smo na parkirišču.

Path description (Slovenian language):

S parkirišča začnemo hojo po asfaltni cesti, prečkamo most čez potok Šumnik in nadaljujemo skozi vas Renke. Po nekaj minutah hoje po cesti se desno v gozd odcepi steza. Po tej stezi, ki je na trenutke precej strma in nam nudi nekaj razgledov na dolino reke Save, nadaljujemo kakšnih 25 minut, nato se steza postopoma spremeni v širšo gozdno cesto. Po nekaj minutah hoje po tej gozdni cesti kmalu pridemo v vas Ravne. Nadaljujemo skozi vas, pri zadnjih hišah v vasi pa zavijemo desno na nekoliko slabšo makadamsko cesto, nato pa po nekaj korakih levo. Tej slabši poti sledimo še nekaj korakov, nato pa sledi malo slabše označen del poti. Pot, ki je vse slabša, na tem mestu zavija levo, naravnost pa se nam odpre krajša dolina, po kateri nadaljujemo pot. Na koncu te doline spet opazimo markacije, ki nas vodijo nazaj na ožjo gozdno stezo. Od tu naprej nas čaka do vrha samo še na trenutke precej strm vzpon po dobro označeni stezi, ki je v mokrem vremenu precej spolzka.

Recommended: similar trips,
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
renke - Ostrež renke - Ostrež renke - Ostrež renke - Ostrež renke - Ostrež renke - Ostrež renke - Ostrež renke - Ostrež renke - Ostrež renke - Ostrež renke - Ostrež renke - Ostrež renke - Ostrež renke - Ostrež renke - Ostrež renke - Ostrež renke - Ostrež renke - Ostrež renke - Ostrež renke - Ostrež renke - Ostrež renke - Ostrež
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing