Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Radlje ob Dravi - Župank -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Radlje ob Dravi - Župank

 
Starting point: Radlje ob Dravi (374 m)
Destination: Župank (508 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 30 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 134 m
Altitude difference (by path): 134 m
Map: Pohorje - izletniška karta 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 108
Trip rating: 2 votes
Number of pictures: 20
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Zapeljemo se v Dravograd, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Mariboru. Ko prispemo v Radlje ob Dravi, iz križišča med trgovinama Hofer in Lidl zavijemo levo v smeri prelaza Radelj in centra Radelj ob Dravi. Nadaljujemo po cesti, ki nas vodi skozi središče kraja (levo Avstrija preko Radeljskega prelaza), po njej pa se peljemo do župnijske cerkve sv. Mihaela, kjer ob cesti opazimo rdeče planinske table. Parkiramo na enem od parkirišč v Radljah ob Dravi, vendar previdno, saj je na nekaterih parkiriščih možno parkirati le do 2 uri.
b) Iz Maribora se po Dravski dolini peljemo proti Dravogradu, glavno cesto pa zapustimo pred naseljem Radlje ob Dravi, kjer nas oznake za omenjeni kraj usmerijo desno. V nadaljevanju se peljemo mimo pokopališča, zdravstvenega doma in policijske postaje, nato pa na desni v bližini župnijske cerkve opazimo rdeče planinske table. Parkiramo na enem od parkirišč v Radljah ob Dravi, vendar previdno, saj je na nekaterih parkiriščih možno parkirati le do 2 uri.

Path description (Slovenian language):

Z izhodišča se usmerimo na pot v smeri Županka in Kapunarja, kjer gremo sprva mimo učne table ter mimo župnijske cerkve sv. Mihaela, nekoliko naprej pa še mimo Rožnega dvora (Rosenhof). Cesta po kateri se vzpenjamo kmalu zavije levo, le nekaj korakov naprej pa nas markacije usmerijo ostro desno na ožjo cesto, z nje pa gremo takoj levo na sprva ograjeno markirano pot. Po nekaj minutah vzpona dosežemo makadamsko cesto, mi pa ji sledimo v desno, tako da vodohran obidemo po spodnji desni strani.
Nadaljujemo proti Županku in Kapunarju (rahlo levo neoznačena pot na Kapunar, ki vodi zahodno od Perkolice (600 m), naravnost strmejša markirana pot), kjer z makadamske hitro preidemo na asfaltno cesto, po njej pa se vzpenjamo vse do obeležja NOB pri domačiji Župank.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2018 (december).

Trip can be prolonged to next destinations: Sveti Pankracij (Radelca) (3 h 30 min), Sveti Urban (Radelca) (2 h 45 min), Kapunerhütte (2 h 15 min), Kapunar / Kapunerkogel (2 h)
Recommended: similar trips, trips from the same starting point,
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
radlje_ob_dravi - Župank radlje_ob_dravi - Župank radlje_ob_dravi - Župank radlje_ob_dravi - Župank radlje_ob_dravi - Župank radlje_ob_dravi - Župank radlje_ob_dravi - Župank radlje_ob_dravi - Župank radlje_ob_dravi - Župank radlje_ob_dravi - Župank radlje_ob_dravi - Župank radlje_ob_dravi - Župank radlje_ob_dravi - Župank radlje_ob_dravi - Župank radlje_ob_dravi - Župank radlje_ob_dravi - Župank radlje_ob_dravi - Župank radlje_ob_dravi - Župank radlje_ob_dravi - Župank radlje_ob_dravi - Župank
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing