Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Poljana - Leški cerkvi -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Karavankeleški cerkvi / Poljana - Leški cerkvi
  

Poljana - Leški cerkvi

 
Starting point: Poljana (447 m)
Destination: Leški cerkvi (674 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 45 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 227 m
Altitude difference (by path): 235 m
Map: Koroška 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): crampons, ice axe
Views: 173
Trip rating: 2 votes
Number of pictures: 20
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Najprej se zapeljemo na Ravne na Koroškem, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Mežici. Za Prevaljami bomo prišli do manjšega naselja Poljana, kjer parkiramo na parkirišču nasproti cerkve sv. Janeza Krstnika. Ob parkirišču se nahaja obeležje NOB in Kocka bar.
b) Iz Črne na Koroškem se peljemo proti Mežici in dalje proti Ravnam na Koroškem. V naselju Poljana, le malo za križiščem, kjer se v levo odcepi cesta proti Avstriji, pa pred cerkvijo sv. Janeza Krstnika zavijemo levo na parkirišče ob obeležju NOB in ob Kocka baru.
c) Iz smeri Avstrije se preko MP Holmec zapeljemo v Slovenijo, po nekaj kilometrih pa v križišču zavijemo levo proti Ravnam na Koroškem. Le malo za križiščem, kjer se priključimo na cesto Mežica - Prevalje pa pred cerkvijo sv. Janeza Krstnika zavijemo levo na parkirišče ob obeležju NOB in ob Kocka baru.

Path description (Slovenian language):

Z izhodišča previdno prečimo dokaj prometno cesto Prevalje - Mežica, nato pa na križišču dveh makadamski cest nadaljujemo po levi, ki se nadaljuje za cerkvijo sv. Janeza Krstnika. Za cerkvijo še enkrat nadaljujemo desno, nato pa se lahkotno spustimo do mostu preko reke Meže. Na drugi strani mostu gremo levo, nato pa na drevesu opazimo kažipot, ki nas usmeri desno v gozd. Po krajšem vzponu po kolovozu se pot razcepi, mi pa izberemo rahlo levo pot v smeri Leških cerkva (desno Volinjak).
Pot nadaljujemo po kolovozu, ki se prečno vzpenja proti levi, na razpotjih pa sledimo rumenim oznakam. Višje se gozd konča in pred seboj že zagledamo Leški cerkvi, do katerih nas loči le še kratek sprehod.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2017 (februar).

Trip can be prolonged to next destinations: Volinjak (40 min), Andrejev vrh (1 h 5 min), Bivak Suška bajta
Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
poljana - Leški cerkvi poljana - Leški cerkvi poljana - Leški cerkvi poljana - Leški cerkvi poljana - Leški cerkvi poljana - Leški cerkvi poljana - Leški cerkvi poljana - Leški cerkvi poljana - Leški cerkvi poljana - Leški cerkvi poljana - Leški cerkvi poljana - Leški cerkvi poljana - Leški cerkvi poljana - Leški cerkvi poljana - Leški cerkvi poljana - Leški cerkvi poljana - Leški cerkvi poljana - Leški cerkvi poljana - Leški cerkvi poljana - Leški cerkvi
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing