Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Podljubelj (Pod Košuto) - Dom na Kofcah - via lake Jezero pri Čežov

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Karavankedom na kofcah / Podljubelj (Pod Košuto) - Dom na Kofcah
  

Podljubelj (Pod Košuto) - Dom na Kofcah (via lake Jezero pri Čežov)

 
Starting point: Podljubelj (Pod Košuto) (820 m)
Destination: Dom na Kofcah (1488 m)
Path name: via lake Jezero pri Čežov
Time of walking: 2 h 5 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 668 m
Altitude difference (by path): 680 m
Map: Karavanke - osrednji del 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): ice axe, crampons
Views: 300
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 35
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

Gorenjsko avtocesto zapustimo na razcepu Podtabor ter z vožnjo nadaljujemo po hitri cesti proti Tržiču in MP Ljubelj. Za odcepom za Tržič sledimo glavni cesti proti Avstriji do odcepa za Podljubelj, ko zapustimo glavno cesto pa iz bližnjega križišča nadaljujemo levo, v nadaljevanju pa sledimo oznakam za Dom na Kofcah in Karami. V nadaljevanju se peljemo po vzpenjajoči se asfaltni cesti, kateri sledimo do križišča, kjer se ločita cesti za Dom na Kofcah in Karami. Ob omenjenem križišču se prične opisana pot, parkiramo pa nekje v bližini na primernem mestu.

Path description (Slovenian language):

Z izhodišča se usmerimo na desno cesto v smeri počitniške hiše Karami Mountainhouse (naravnost Matizovec in Dom na Kofcah), kjer gremo sprva še mimo nekaj hiš, nato pa cesta preide v gozd in se prehodno strmeje vzpne. Ko zapustimo gozd prispemo do kmetije Čižovnik, kjer zapustimo cesto, ki se nadaljuje proti prej omenjeni počitniški hiši in s potjo nadaljujemo rahlo levo na kolovoz, ki se vzpne nad kmetijo. Nekoliko naprej kolovoz prehodno preide v pas gozda, nato pa se vzpne čez razgleden travnik in višje ponovno preide v gozd. Ko se v gozdu kolovoz položi, oz. se celo rahlo spusti, pa na razcepu izberemo desni kolovoz (naravnost kolovoz, ki obide jezero), ki se lahkotno spusti do jezera pri Čežov.
Od jezera se vrnemo nekoliko nazaj, nato pa nadaljujemo po vzpenjajočem se kolovozu, kateri se hitro priključi na kolovoz, katerega smo zapustili preden smo se spustili do jezera. Sledi vzpon po širokem kolovozu oz. slabši cesti, na razpotjih pa sledimo širši poti. V nadaljevanju naredimo nekaj serpentin, med vzponom pa se nam občasno odpirajo lepi razgledi, ki višje sežejo vse do Triglava. Cesta se višje položi in nas mimo zelene rampe pripelje do mesta, kjer se priključimo markirani poti.
Tu nadaljujemo levo v smeri Doma na Kofcah (naravnost cesta, ki vodi proti Jelendolu) ter se po širokem kolovozu vzpnemo skozi gozd. Ko zapustimo gozd se nam z leve priključi pot, ki vodi mimo Matizovca, mi pa nadaljujemo naravnost in ob vse lepših razgledih dosežemo Dom na Kofcah.
Izhodišče - jezero pri Čežov 0:45, jezero pri Čežov - Dom na Kofcah 1:20.
Opis se nanaša na stanje oktobra 2019, slike pa so iz različnih obdobij.

On the way: Jezero pri Čežov (1010m)
Trip can be prolonged to next destinations: Planina Spodnja Dolga njiva, Tegoška planina, Planina Pungrat, Planina Ilovica, Zavetišče na planini Šija, Planina Zgornja Dolga njiva, Mala Košuta, Kofce gora, Toplar, Malo Kladivo, Veliki vrh (Košuta), Veliko Kladivo
Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
podljubelj_pod_kosuto - Dom na Kofcah podljubelj_pod_kosuto - Dom na Kofcah podljubelj_pod_kosuto - Dom na Kofcah podljubelj_pod_kosuto - Dom na Kofcah podljubelj_pod_kosuto - Dom na Kofcah podljubelj_pod_kosuto - Dom na Kofcah podljubelj_pod_kosuto - Dom na Kofcah podljubelj_pod_kosuto - Dom na Kofcah podljubelj_pod_kosuto - Dom na Kofcah podljubelj_pod_kosuto - Dom na Kofcah podljubelj_pod_kosuto - Dom na Kofcah podljubelj_pod_kosuto - Dom na Kofcah podljubelj_pod_kosuto - Dom na Kofcah podljubelj_pod_kosuto - Dom na Kofcah podljubelj_pod_kosuto - Dom na Kofcah podljubelj_pod_kosuto - Dom na Kofcah podljubelj_pod_kosuto - Dom na Kofcah podljubelj_pod_kosuto - Dom na Kofcah podljubelj_pod_kosuto - Dom na Kofcah podljubelj_pod_kosuto - Dom na Kofcah podljubelj_pod_kosuto - Dom na Kofcah podljubelj_pod_kosuto - Dom na Kofcah podljubelj_pod_kosuto - Dom na Kofcah podljubelj_pod_kosuto - Dom na Kofcah podljubelj_pod_kosuto - Dom na Kofcah podljubelj_pod_kosuto - Dom na Kofcah podljubelj_pod_kosuto - Dom na Kofcah podljubelj_pod_kosuto - Dom na Kofcah podljubelj_pod_kosuto - Dom na Kofcah podljubelj_pod_kosuto - Dom na Kofcah podljubelj_pod_kosuto - Dom na Kofcah podljubelj_pod_kosuto - Dom na Kofcah podljubelj_pod_kosuto - Dom na Kofcah podljubelj_pod_kosuto - Dom na Kofcah podljubelj_pod_kosuto - Dom na Kofcah
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing