Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Podkanja vas / Wildenstein - Podkanjski slap / Wildensteiner Wasserfall -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Karavankepodkanjski slap / wildensteiner wasserfall / Podkanja vas / Wildenstein - Podkanjski slap / Wildensteiner Wasserfall
  

Podkanja vas / Wildenstein - Podkanjski slap / Wildensteiner Wasserfall

 
Starting point: Podkanja vas / Wildenstein (511 m)
Destination: Podkanjski slap / Wildensteiner Wasserfall (640 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 20 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 129 m
Altitude difference (by path): 129 m
Map: Karavanke - osrednji del 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): ice axe, crampons
Views: 240
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 15
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Preko MP Ljubelj se zapeljemo v Avstrijo, nato pa v naselju Podljubelj / Unterloibl zavijemo desno v smeri trgovine Hofer. Ko prispemo v Borovlje / Ferlach, pa v križišču nekoliko za železniško progo zavijemo levo (desno od križišča se nahaja trgovina Eurospar), v naslednjem križišču po nekaj 100 metrih pa desno v smeri Železne Kaple / Bad Eisenkappel. Proti Železni Kapli se peljemo do naselja Podkanja vas / Wildenstein, kjer nas oznake za Podkanjski slap / Wildensteiner Wasserfall usmerijo desno. Sledi še nekaj vzpona po nekoliko ožji cesti, nato pa prispemo do lepo urejenega parkirišča (ob izhodišču se nahajata še gostišče in muzej).
b) Preko MP Jezerski vrh se zapeljemo v Avstrijo, nato pa za Železno Kaplo nadaljujemo levo proti Celovcu / Klagenfurt in Borovljam / Ferlach. V nadaljevanju se peljemo po glavni cesti proti Borovljam, mi pa se peljemo do naselja Podkanja vas / Wildenstein, kjer nas oznake za Podkanjski slap / Wildensteiner Wasserfall usmerijo levo. Sledi še nekaj vzpona po nekoliko ožji cesti, nato pa prispemo do lepo urejenega parkirišča (ob izhodišču se nahajata še gostišče in muzej).
c) Zapeljemo se v Podjuno, nato pa sledimo oznakam za Železno Kaplo / Bad Eisenkappel. Za naseljem Miklavčevo / Miklauzhof, zapustimo cesto proti Železni Kapli in nadaljujemo desno v smeri proti Celovcu / Klagenfurt in Borovljam / Ferlach. V nadaljevanju se peljemo po glavni cesti proti Borovljam, mi pa se peljemo do naselja Podkanja vas / Wildenstein, kjer nas oznake za Podkanjski slap / Wildensteiner Wasserfall usmerijo levo. Sledi še nekaj vzpona po nekoliko ožji cesti, nato pa prispemo do lepo urejenega parkirišča (ob izhodišču se nahajata še gostišče in muzej).

Path description (Slovenian language):

Z izhodišča nadaljujemo po široki turistični poti v smeri proti Podkanjskemu slapu in Obirju. Sprva se vzpnemo v nekaj serpentinah, nato pa za kratkim razglednim delom pot preide v gozd ter se nekoliko zoži. Po nekaj minutah nadaljnje hoje se s široke poti v desno odcepi markirana pot na Obir, mi pa nadaljujemo naravnost ter po minuti nadaljnje hoje prispemo do urejenega razgledišča na Podkanjski slap.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2017 (avgust).

Trip can be prolonged to next destinations: Hofovška planina / Hoffmansalpe (2 h 25 min), Eisenkappler Hutte (3 h 45 min), Kraguljše (3 h 50 min), Hochobir (Ojstrc) (4 h 40 min)
Recommended: similar trips, trips from the same starting point,
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
podkanja_vas___wildenstein - Podkanjski slap / Wildensteiner Wasserfall podkanja_vas___wildenstein - Podkanjski slap / Wildensteiner Wasserfall podkanja_vas___wildenstein - Podkanjski slap / Wildensteiner Wasserfall podkanja_vas___wildenstein - Podkanjski slap / Wildensteiner Wasserfall podkanja_vas___wildenstein - Podkanjski slap / Wildensteiner Wasserfall podkanja_vas___wildenstein - Podkanjski slap / Wildensteiner Wasserfall podkanja_vas___wildenstein - Podkanjski slap / Wildensteiner Wasserfall podkanja_vas___wildenstein - Podkanjski slap / Wildensteiner Wasserfall podkanja_vas___wildenstein - Podkanjski slap / Wildensteiner Wasserfall podkanja_vas___wildenstein - Podkanjski slap / Wildensteiner Wasserfall podkanja_vas___wildenstein - Podkanjski slap / Wildensteiner Wasserfall podkanja_vas___wildenstein - Podkanjski slap / Wildensteiner Wasserfall podkanja_vas___wildenstein - Podkanjski slap / Wildensteiner Wasserfall podkanja_vas___wildenstein - Podkanjski slap / Wildensteiner Wasserfall podkanja_vas___wildenstein - Podkanjski slap / Wildensteiner Wasserfall
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing