Hribi.net
Hribi.net
Login
Login
User name:
Password:
Login
Not registered yet? Register now.
Forgot your password?
Mountain ranges / Julian Alps / Krnčica / Planina Zapleč - Krnčica (from Planina Zaprikraj over Vršič)

Planina Zapleč - Krnčica (from Planina Zaprikraj over Vršič)

Print
Starting point: Planina Zapleč (1201 m)
Lat/Lon: 46,2833°N 13,6308°E
Destination: Krnčica (2142 m)
Name of path: from Planina Zaprikraj over Vršič
Time of walking: 4 h
Difficulty: partly demanding unmarked way
Altitude difference: 941 m
Altitude difference po putu: 941 m
Map: Triglavski narodni park 1:50000
Recommended equipment (summer):
Recommended equipment (winter): ice axe, crampons
Author: atoamac
Views: 11.908
 3 people like this post
Number of pictures: 24
Number of comments: 8
Access to the starting point:
From Drežnica above Kobarid along the asphalt road to Drežniške Raven, then along the sometimes a little worn macadam forest road to the parking lot in front of mountain pasture Zapleč.
Path description:
From the parking lot, follow the road across mountain pasture Zapleč to the neighbouring mountain pasture Zaprikraj. Lok for a track on the right leading to a ridge. On the ridge, follow the beaten track, between the remains of Italian military positions from the Soča Front, past the peaks of Vršič, Vrh Ruš, Oblo Brdo to the broad saddle of Vrata, from where you will reach the summit of Krnčice along a wide, pathless ridge.
zemljovid puta - Krnčica
On the way: Planina Zaprikraj (1208m), Vršič (1897m), Vrh Ruš (1864m), Oblo brdo (1957m), sedlo Vrata (1938m), Lopatnik (2012m), Skutnik (2074m)
We recommend: trips from the same starting point, similar trips
Pictures:
Planina Zapleč - Krnčica1
Planina Zapleč - Krnčica2
Planina Zapleč - Krnčica3
Planina Zapleč - Krnčica4
Planina Zapleč - Krnčica5
Planina Zapleč - Krnčica6
Planina Zapleč - Krnčica7
Planina Zapleč - Krnčica8
Planina Zapleč - Krnčica9
Planina Zapleč - Krnčica10
Planina Zapleč - Krnčica11
Planina Zapleč - Krnčica12
Planina Zapleč - Krnčica13
Planina Zapleč - Krnčica14
Planina Zapleč - Krnčica15
Planina Zapleč - Krnčica16
Planina Zapleč - Krnčica17
Planina Zapleč - Krnčica18
Planina Zapleč - Krnčica19
Planina Zapleč - Krnčica20
Planina Zapleč - Krnčica21
Planina Zapleč - Krnčica22
Planina Zapleč - Krnčica23
Planina Zapleč - Krnčica24
Discussion about the trail Planina Zapleč - Krnčica (from Planina Zaprikraj over Vršič)
masker31. 10. 2014
super izlet
ajo6231. 10. 2014
Ja,prav tako,Masker.dan je bil cudovito jesenski,idealna temperatura,enkratni razgledi tja do Dolomitov-na prosto oko se je z vrha Krncice lahko videlo Pelmo,Civetto,Antelao..da o sosednjih Julijcih niti ne govorimo. Nad 1900 je na nekaterih osojnih legah bilo nekaj snega oziroma ledu. Sicer sem turo zacel na planini Zaplec proti Vratom in Krncici,nazaj pa po grebenski mulatjeri do Vrsica in dol po drugi mulatjeri do planine Zaprikraj. Tam sem tudi srecal edino osebo na tej turi,simpaticno planinko Majo.ki je tako kot jaz sprehajaje uzivala v zadnjih popoldanskih zarkih jesenskega sonca..
masker1. 11. 2014
Oj ajo! Lepo si opisal in izpovedal svoje vtise in občutke na tej tvoji planinski jesenski turi. Verjamem tudi, da si užival stoodstotno, saj je bil petkov dan kot nalašč za take planinske podvige.....in ti si jih s pridom izkoristil. Imel si tudi srečo jih izkoristiti v prijetni ženski družbi!! Fajn se imej in uživaj današnji prvi novemberski dan, ki je prav tako sončen. Imej se!:nasmeh)
CarpeDiem2471. 11. 2014
Super fotke, upam da grem v kratkem na tole pot tudi sam.
vstarc1610. 11. 2015
Prejsnji vikend sem prehodil greben od sedla Vrsic do Krna. Cesta iz Drezniskih raven (3,5 km makadama) do pl. Zaplec je v glavnem v redu, nekaj je razdrapanih mest, ampak normalno prevoznih z osebnim avtomobilom. S planine Zaplec sem prvih 350 m visine hodil po brezpotju (trave) v smeri sedla Vrsic, dokler nisem ujel mulatjero. Naprej do grebena in po njem je hoja bila lagodna, na prevalu Vrata se prikljuci markirana pot s pl. Zaplec. Pot cez greben Krncice je markirana,in pelje vse do pod Krnsko skrbino. Ker sem v temi hodil od Srednjega vrha napreja so mi markacija dokaj olajsale orientacijo, le na nekaj mest sem nekolio zasel z nje. Prespal sam v ZS Gomisckovega zavetisca z cudovitim nocnim razgledom na zaledje Trzaskega zaliva. V nedeljo je bil se en lep jesenski dan z razgledi vse do dolomitskih vrsacev. Sestopil sem po poti Silva Korene i potem Zahodni drezniski smeri. Steza ki pelje nazaj na pl Zaplec je na mojem zemljevidu (KRN, PZS, 1992) nekoliko napacno vrisana, najboljse jo je poiskati takoj pod skalami in je v prvem delu le nakazana, tudi pozneje veckraqt izgine in jo je treba iskati.
skiro12318. 08. 2019
Danes bil na tej poti in jo močno odsvetujem. Mulatejera ki vodi do grebena je povsem zaraščena veliko bolje ni niti s potjo/mulatjero, ki vodi po grebenu od Kala (?) vse do Vršiča. Šele od tam naprej (ko se priključi markirana pot) je pot taka, da lahko nosi to ime. Ker pot nima veliko informacij (opisa, slik) bi bilo bolje, da je ni med potmi. Seveda pa to ne zmanjšuje Krnčice kot odlične destinacije. Lep in razgleden vrh!
winni7. 06. 2020
Se strinjam s predhodnikom, pot do sedla med Vršičem in Kalom je povsem zaraščena, pot je treba iskati med kupi visokih trav, kar naredi vzpenjanje zelo naporno.
Spust je zagotovo enostavnejši.
akvarij19. 09. 2020
Danes smo se po tej poti spuščali in tudi spust ni niti enostaven, niti prijeten. Na srečo je bila za nami prekrasna tura na Krnčico in Lopatnik in se nismo preveč razburjali mežikanje
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Terms of use, Cookies