Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Planina Smrečica (Poglajnov rovt) - Belska planina -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Julian Alpsbelska planina / Planina Smrečica (Poglajnov rovt) - Belska planina
  

Planina Smrečica (Poglajnov rovt) - Belska planina

 
Starting point: Planina Smrečica (Poglajnov rovt) (1075 m)
Destination: Belska planina (1237 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h 55 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 162 m
Altitude difference (by path): 235 m
Map: TNP 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 234
Trip rating: 2 votes
Number of pictures: 26
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

Z Bleda ali Jesenic se zapeljemo na Zatrnik, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Pokljuki. Za Zatrnikom zapeljemo prvo vozno cesto levo (t.j. pri oznaki ceste med 5,5 km in 6,0 km), nato pa se peljemo še nekaj 100 m, do prvega večjega desnega ovinka. Za ovinkom se v levo odcepi cesta, ki se spusti do planine Smrečica, mi pa le malo naprej parkiramo na primernem mestu ob cesti.

Path description (Slovenian language):

Z izhodišča nadaljujemo po makadamski cesti, ki se zložno vzpenja, za daljšim levim ovinkom, kjer tudi zapustimo traso nekdanje smučarske proge smučišča Zatrnik, pa se cesta preneha vzpenjati, občasno pa se v nadaljevanju tudi nekoliko spusti. Med hojo po cesti nato prečimo še traso nekdanje vlečnice Berjanca in nekoliko naprej še smučarsko progo Berjanca, nam pa se še nekoliko naprej odpre nekaj razgleda proti Karavankam. Za prehodnim razglednim delom dosežemo markirano pot Bled (Zaka) - Pokljuka, katero pa hitro zapustimo saj še naprej nadaljujemo po makadamski cesti.
Od razpotja naprej se cesta večinoma zložno do občasno zmerno vzpenja, nam pa se čez čas z leve priključi še markirana pot iz Bohinjske Bele - pot čez Slamnike. Tu se nekaj korakov naprej, le malo pred obeležjem NOB, v smeri naravnost oz. rahlo proti levi odcepi pot na nekaj minut oddaljen Turn (1249 m), mi pa nadaljujemo desno po markirani poti, ki se nadaljuje po cesti. Po krajšem spustu prispemo na naslednje razpotje, kjer se v levo odcepi pot na Galetovec, mi pa nadaljujemo naravnost in po nekaj minutah nadaljnje hoje po cesti prispemo do Belske planine.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2017 (maj).

Trip can be prolonged to next destinations: Turn (nad Bohinjsko Belo), Galetovec
Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
planina_smrecica_poglajnov_rovt - Belska planina planina_smrecica_poglajnov_rovt - Belska planina planina_smrecica_poglajnov_rovt - Belska planina planina_smrecica_poglajnov_rovt - Belska planina planina_smrecica_poglajnov_rovt - Belska planina planina_smrecica_poglajnov_rovt - Belska planina planina_smrecica_poglajnov_rovt - Belska planina planina_smrecica_poglajnov_rovt - Belska planina planina_smrecica_poglajnov_rovt - Belska planina planina_smrecica_poglajnov_rovt - Belska planina planina_smrecica_poglajnov_rovt - Belska planina planina_smrecica_poglajnov_rovt - Belska planina planina_smrecica_poglajnov_rovt - Belska planina planina_smrecica_poglajnov_rovt - Belska planina planina_smrecica_poglajnov_rovt - Belska planina planina_smrecica_poglajnov_rovt - Belska planina planina_smrecica_poglajnov_rovt - Belska planina planina_smrecica_poglajnov_rovt - Belska planina planina_smrecica_poglajnov_rovt - Belska planina planina_smrecica_poglajnov_rovt - Belska planina planina_smrecica_poglajnov_rovt - Belska planina planina_smrecica_poglajnov_rovt - Belska planina planina_smrecica_poglajnov_rovt - Belska planina planina_smrecica_poglajnov_rovt - Belska planina planina_smrecica_poglajnov_rovt - Belska planina planina_smrecica_poglajnov_rovt - Belska planina
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing