Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Moravče - GEOSS - mimo sv. Florjana

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Moravče - GEOSS (mimo sv. Florjana)

 
Starting point: Moravče (379 m)
Destination: GEOSS (645 m)
Path name: mimo sv. Florjana
Time of walking: 2 h 50 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 266 m
Altitude difference (by path): 460 m
Map: Ljubljana - okolica 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): crampons
Views: 114
Trip rating: 2 votes
Number of pictures: 64
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Z avtoceste Ljubljana - Maribor se usmerimo na izvoz Krtina, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Moravč. V Moravčah nadaljujemo desno in parkiramo na označenem parkirišču v bližini župnijske cerkve.
b) Iz smeri Zasavja se najprej zapeljemo v Izlake, od tam pa z vožnjo nadaljujemo proti Moravčam. V Moravčah, v križišču v bližini cerkve, kjer glavna cesta zavije desno, nadaljujemo naravnost in parkiramo na označenem parkirišču v bližini župnijske cerkve.

Path description (Slovenian language):

Iz središča Moravč nadaljujemo ob glavni cesti, ki vodi proti Izlakam. Sprva hodimo po pločniku, nekoliko za podjetjem Nissan Krulc, pa gremo rahlo desno, na cesto v smeri naselij Ribče in Dešen ter Planinskega doma Ušte - Žerenk. Pot naprej se prične vzpenjati po nekoliko ožji asfaltni cesti, s katere se nam ob pogledu nazaj odpre lep pogled proti Limbarski gori, ob lepi vidljivosti pa razglede seže vse do najvišjih vrhov Kamniško Savinjskih Alp. Kmalu za tem, ko se Moravče končajo, prispemo do zaselka Podbrdo, kjer zapustimo asfaltno cesto in nadaljujemo levo v smeri planinskega doma in sv. Miklavža.
Za hišami, katere obidemo po levi strani gre pot v gozd ter se prične nekoliko bolj vzpenjati, dokaj hitro pa se tudi razcepi.
Izberemo levo pot (desno sv. Miklavž), ki se prečno vzpenja proti levi, višje pa se razširi v novejši kolovoz. Nekaj minut se vzpenjamo po omenjenem kolovozu, nato pa ponovno po planinski stezi, katera višje preči makadamsko cesto, še nekaj 10 korakov višje pa dosežemo asfaltno cesto, kateri sledimo v levo. Po cesti hodimo do manjšega prevala, kjer nas markacije usmerijo levo, na pot, ki preči razgleden travnik, preko katerega se ob lepih razgledih sprehodimo do bližnjega planinskega doma.
Od planinskega doma nadaljujemo naravnost v smeri Zgornje Slivne in vrha Pivkelj, kjer skozi pas gozda dosežemo asfaltno cesto. V nadaljevanju hodimo mimo ranča pr Oselet, kjer gremo v manjšem križišču po spodnji cesti, na naslednjem križišču pa izberemo zgornjo desno cesto, na katero nas usmerjajo tudi oznake za GEOSS. Sledi vzpon skozi gozd, cesta pa hitro zavije desno in se razcepi. Izberemo levo makadamsko cesto (desna cesta vodi do bližnje hiše), po kateri se vzpenjamo do zaselka Štance Laze. V omenjenem zaselku se cesta položi, po njej pa hodimo do označenega razpotja, kjer markirana pot s ceste zavije desno.
Na omenjenem razpotju zapustimo markirano pot, ki vodi proti GEOSS-u in Pivklju ter s hojo še naprej nadaljujemo po cesti, le ta pa se postopoma prične spuščati. Omenjeni cesti v zmernem spustu sledimo vse do cerkve sv. Florjana, od katere se nam odpre lep razgled.
Od cerkve nadaljujemo spust do zaselka Zgornja Gora, kjer cesta postane asfaltna. Za hišami zapustimo asfaltno cesto in nadaljujemo desno na ožjo makadamsko cesto, ki prehodno preide v gozd, po njej pa nadaljujemo do Spodnje Slivne, kjer mimo odcepa k pustolovskemu parku GEOSS, prispemo do označenega razpotja pri Gostilni Vrabec.
Nadaljujemo v smeri GEOSS-a, do katerega se v nekaj minutah sprehodimo po asfaltni cesti.
Moravče - Dom Ušte-Žerenk 1:10, Dom Ušte-Žerenk - sv. Florjan 1:05, sv. Florjan - GEOSS 0:35.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2018 (december).

On the way: Dom Ušte - Žerenk mountain hut (658m), Sveti Florjan (Zgornja Gora) (698m)
Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
moravce - GEOSS moravce - GEOSS moravce - GEOSS moravce - GEOSS moravce - GEOSS moravce - GEOSS moravce - GEOSS moravce - GEOSS moravce - GEOSS moravce - GEOSS moravce - GEOSS moravce - GEOSS moravce - GEOSS moravce - GEOSS moravce - GEOSS moravce - GEOSS moravce - GEOSS moravce - GEOSS moravce - GEOSS moravce - GEOSS moravce - GEOSS moravce - GEOSS moravce - GEOSS moravce - GEOSS moravce - GEOSS moravce - GEOSS moravce - GEOSS moravce - GEOSS moravce - GEOSS moravce - GEOSS moravce - GEOSS moravce - GEOSS moravce - GEOSS moravce - GEOSS moravce - GEOSS moravce - GEOSS moravce - GEOSS moravce - GEOSS moravce - GEOSS moravce - GEOSS moravce - GEOSS moravce - GEOSS moravce - GEOSS moravce - GEOSS moravce - GEOSS moravce - GEOSS moravce - GEOSS moravce - GEOSS moravce - GEOSS moravce - GEOSS moravce - GEOSS moravce - GEOSS moravce - GEOSS moravce - GEOSS moravce - GEOSS moravce - GEOSS moravce - GEOSS moravce - GEOSS moravce - GEOSS moravce - GEOSS moravce - GEOSS moravce - GEOSS moravce - GEOSS moravce - GEOSS
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing