Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Mežica - Volinjak -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Karavankevolinjak / Mežica - Volinjak
  

Mežica - Volinjak

 
Starting point: Mežica (495 m)
Destination: Volinjak (886 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h 10 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 391 m
Altitude difference (by path): 400 m
Map: Koroška 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): ice axe, crampons
Views: 390
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 37
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Z Raven na Koroškem ali preko MP Holmec se zapeljemo v Mežico, kjer v začetku naselja zavijemo levo proti trgovini Tuš, športnemu parku in glasbenemu domu. Za trgovini Tuš in pred domom upokojencev zavijemo levo v smeri naselja Leše. Za križiščem prečimo reko Mežo, za mostom pa že opazimo prve rdeče planinske oznake, ki nas usmerijo desno. Le malo naprej prispemo do naslednjega križišča, kjer oznake za Uršljo goro kažejo levo, mi pa zavijemo desno, kjer parkiramo ob športnem igrišču in glasbenim domom.
b) Iz Črne na Koroškem se zapeljemo do Mežice, kjer v središču naselja zavijemo desno proti športnemu parku, v naslednjem križišču pa gremo levo. Nekaj časa se še peljemo skozi kraj, nato pa za domom upokojencev zavijemo desno v smeri Leš. Za križiščem prečimo reko Mežo, za mostom pa že opazimo prve rdeče planinske oznake, ki nas usmerijo desno. Le malo naprej prispemo do naslednjega križišča, kjer oznake za Uršljo goro kažejo levo, mi pa zavijemo desno, kjer parkiramo ob športnem igrišču in glasbenim domom.

Path description (Slovenian language):

Z izhodišča se vrnemo do označenega križišča, nato pa nadaljujemo po vzpenjajoči se cesti v smeri Naravskih ledin, Uršlje gore in KPP (Koroška planinska pot). Pri mizarstvu Peršak nadaljujemo naravnost na makadamsko cesto, ki nas popelje v gozd ter se spremeni v planinsko pot, ki se nadaljuje ob hudourniku. Malo naprej na desni opazimo lesen mostiček, mi pa nadaljujemo naravnost ter nekaj časa še ostanemo na desnem bregu hudournika. Nekaj minut naprej prečimo hudournik, nato pa na nekaj zaporednih razpotjih pazljivo sledimo markacijam. Višje ob križišču dosežemo asfaltno cesto, mi pa nadaljujemo po levi cesti, ob kateri se nadaljujejo markacije KPP. Nekaj minut hodimo po cesti, s katere se nam prehodno odpre lep pogled proti Peci, nato pa nadaljujemo desno v gozd, kjer hodimo po kolovozu. Kolovoz nas višje pripelje iz gozda, nato pa skozi dvorišče bližnje domačije dosežemo naslednjo asfaltno cesto, katero pa samo prečimo. Sledi vzpon preko razgledne senožeti, nato pa pot zavije rahlo levo v gozd. Skozi gozd hodimo le kratek čas, saj hitro dosežemo makadamsko cesto, kateri sledimo v levo (desno Andrejev vrh, sv. Lenart, Koča na Naravskih ledinah, Uršlja gora...), po njej pa se lahkotno spustimo do bližnje kapelice.
Pri kapelici prečimo cesto, ki pelje v Mežico in s hojo nadaljujemo po stezi, ki vodi čez travnik, preko njega pa se lahkotno vzpenja. Ko se travnik konča nas pot povede v gozd, skozi katerega se najprej zložno, višje pa strmo vzpenja. Tej poti, ob kateri od kapelice naprej ni Knafeljčevih markacij, nato sledimo vse do vpisne skrinjice na vrhu Volinjaka.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2017 (marec).

Trip can be prolonged to next destinations: Andrejev vrh
Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
mezica - Volinjak mezica - Volinjak mezica - Volinjak mezica - Volinjak mezica - Volinjak mezica - Volinjak mezica - Volinjak mezica - Volinjak mezica - Volinjak mezica - Volinjak mezica - Volinjak mezica - Volinjak mezica - Volinjak mezica - Volinjak mezica - Volinjak mezica - Volinjak mezica - Volinjak mezica - Volinjak mezica - Volinjak mezica - Volinjak mezica - Volinjak mezica - Volinjak mezica - Volinjak mezica - Volinjak mezica - Volinjak mezica - Volinjak mezica - Volinjak mezica - Volinjak mezica - Volinjak mezica - Volinjak mezica - Volinjak mezica - Volinjak mezica - Volinjak mezica - Volinjak mezica - Volinjak mezica - Volinjak mezica - Volinjak
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing