Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Mežica - Štalekarjev vrh - po smučišču

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Karavankeštalekarjev vrh / Mežica - Štalekarjev vrh
  

Mežica - Štalekarjev vrh (po smučišču)

 
Starting point: Mežica (495 m)
Destination: Štalekarjev vrh (792 m)
Path name: po smučišču
Time of walking: 0 h 45 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 297 m
Altitude difference (by path): 297 m
Map: Koroška 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 79
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 24
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

Iz Črne na Koroškem ali z Raven na Koroškem, oz. preko mejnega prehoda Holmec ali Mežica, se zapeljemo v Mežico, kjer nas oznake za pokopališče Mirje usmerijo proti zahodu na lokalno cesto. Peljemo se še mimo starega pokopališča, nato pa parkiramo na označenem parkirišču.

Path description (Slovenian language):

Z izhodišča nadaljujemo po asfaltni cesti navzgor, ko cesta zavije levo, pa jo zapustimo in nadaljujemo naravnost na kolovoz v smeri Pikovega. Pot nadaljujemo po kolovozu, ki se vzpenja po trasi nekdanje smučarske proge, danes pa ob poti opazimo igrišče za disk golf Mežica. Sprva ob pogledu nazaj še vidimo Mežico in okoliške hribe, nato pa pot, ob kateri markacij skorajda ni, preide v dolinico med 729 metrov visokim hribom na levi (na zemljevidih neimenovan vrh), in Štalekarjevim vrhom na desni. Ko se dolina obrne proti zahodu, pa se s smučarske proge v levo odcepi markirana pot, ki vodi proti Koči na Pikovem, mi pa še naprej nadaljujemo po nekdanji smučarski proti, ki prehodno postane nekoliko bolj strma. Višje se smučišče zoži in zavije ostro v desno, ko pa se ponovno razširi pa se v nekaj 10 korakih vzpnemo na razgledno sedlo.
S sedla, od koder se nam odpre lep razgled, ki seže vse do Golice / Koralpe, nadaljujemo desno in se vzpnemo do vrha nekdanjega smučišča, za vzpon do najvišje točke Štalekarjevega vrha pa na desni poiščemo stezico, po kateri v minuti nadaljnje hoje dosežemo vrh.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2018 (maj).

Recommended: similar trips, trips from the same starting point,
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
mezica - Štalekarjev vrh mezica - Štalekarjev vrh mezica - Štalekarjev vrh mezica - Štalekarjev vrh mezica - Štalekarjev vrh mezica - Štalekarjev vrh mezica - Štalekarjev vrh mezica - Štalekarjev vrh mezica - Štalekarjev vrh mezica - Štalekarjev vrh mezica - Štalekarjev vrh mezica - Štalekarjev vrh mezica - Štalekarjev vrh mezica - Štalekarjev vrh mezica - Štalekarjev vrh mezica - Štalekarjev vrh mezica - Štalekarjev vrh mezica - Štalekarjev vrh mezica - Štalekarjev vrh mezica - Štalekarjev vrh mezica - Štalekarjev vrh mezica - Štalekarjev vrh mezica - Štalekarjev vrh mezica - Štalekarjev vrh
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing