Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Mačkin Kot (Enci) - Kranjska reber -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Kamnik Savinja Alpskranjska reber / Mačkin Kot (Enci) - Kranjska reber
  

Mačkin Kot (Enci) - Kranjska reber

 
Starting point: Mačkin Kot (Enci) (815 m)
Destination: Kranjska reber (1435 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h 45 min
Difficulty: easy unmarked way, easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 620 m
Altitude difference (by path): 620 m
Map: Kamniške in Savinjske Alpe 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): ice axe, crampons
Views: 811
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 41
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Najprej se zapeljemo v Gornji grad, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri prelaza Črnivec in Kamnika. Ko prispemo do naselja Šmiklavž, pa nasproti znamenja (križa) nadaljujemo desno v smeri poti čez Mačkin Kot, podjetja Mizarske in tesarske storitve Belaj Janez s.p. in Šmiklavža 16-26, 28-34. V nadaljevanju se peljemo mimo posameznih hiš, nato pa za tem, ko prečimo potok Mačkovec, se cesta prične strmeje vzpenjati, mi pa se po njej peljemo do domačije Enci, v bližini katere parkiramo na primernem mestu. Ob izhodišču ni urejenih parkirnih mest.
b) Zapeljemo se v Kamnik, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti prelazu Črnivec in dalje Gornjemu Gradu. Ko se spustimo do naselja Šmiklavž, pa nekaj 100 metrov naprej od oznake ceste 5 km, zavijemo levo v smeri poti čez Mačkin Kot, podjetja Mizarske in tesarske storitve Belaj Janez s.p. in Šmiklavža 16-26, 28-34. V nadaljevanju se peljemo mimo posameznih hiš, nato pa za tem, ko prečimo potok Mačkovec, se cesta prične strmeje vzpenjati, mi pa se po njej peljemo do domačije Enci, v bližini katere parkiramo na primernem mestu. Ob izhodišču ni urejenih parkirnih mest.

Path description (Slovenian language):

S križišča ob domačiji Enci nadaljujemo levo ter se sprehodimo čez dvorišče bližnje domačije. Za hišami nadaljujemo še čez pašnik, nato pa cesta preide v gozd, kjer zavije desno, v nadaljevanju pa se zmerno vzpenja. Višje sledi še nekaj serpentin, na razpotjih pa sledimo cesti, ne kolovozom, ki se odcepijo s ceste. Višje cesta doseže neizrazit gozdni hrbet, kjer zavije nekoliko v desno, sredi ovinka pa se v desno odcepi širši kolovoz, po katerem lahko nadaljujemo proti Lepenatki, mi pa po cesti nadaljujemo vse dokler ne dosežemo glavnega grebena med Kranjsko rebrijo in Lepenatko (sedlo Kunšperk).
Takoj, ko dosežemo greben nadaljujemo levo na markirano pešpot (desno Lepenatka), ki se najprej zmerno, nato pa strmo vzpenja po gozdnatem grebenu. Med vzponom nas pot vodi preko kratkega skoka, nato pa se postopoma položi in nas višje pripelje do gozdne ceste.
Ko dosežemo cesto, se nam ob pogledu na desno odpre pogled na dvatisočake Kamniško Savinjskih Alp, mi pa nadaljujemo po cesti, ki po levi strani obide Kašni vrh, ko pa po nekaj minutah prečnega vzpona dosežemo cesto, ki vodi od prelaza Črnivec proti prelazu Volovljek, pa nekaj korakov nadaljujemo v desno, nato pa na naslednjem križišču levo navzgor proti Kašni planini.
Pot naprej preči pašno ograjo, nato pa vzpon nadaljujemo po cesti ali pa po markirani bližnjici. Kjerkoli že nadaljujemo bomo po dobrih 5 minutah prišli do koče na Kašni planini.
Od koče nadaljujemo po dobro uhojeni poti, ki nas v zmernem vzponu in ob lepih pogledih, v približno 20 minutah nadaljnje hoje pripelje na vrh Kranjske rebri.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2016 (julij).

On the way: Sedlo Kunšperk (1119m), Na Kalu (1242m), Kašna planina (1317m)
Trip can be prolonged to next destinations: Bivak na Kalu, Kašna planina, Lepenatka, Rogatec
Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
mackin_kot_enci - Kranjska reber mackin_kot_enci - Kranjska reber mackin_kot_enci - Kranjska reber mackin_kot_enci - Kranjska reber mackin_kot_enci - Kranjska reber mackin_kot_enci - Kranjska reber mackin_kot_enci - Kranjska reber mackin_kot_enci - Kranjska reber mackin_kot_enci - Kranjska reber mackin_kot_enci - Kranjska reber mackin_kot_enci - Kranjska reber mackin_kot_enci - Kranjska reber mackin_kot_enci - Kranjska reber mackin_kot_enci - Kranjska reber mackin_kot_enci - Kranjska reber mackin_kot_enci - Kranjska reber mackin_kot_enci - Kranjska reber mackin_kot_enci - Kranjska reber mackin_kot_enci - Kranjska reber mackin_kot_enci - Kranjska reber mackin_kot_enci - Kranjska reber mackin_kot_enci - Kranjska reber mackin_kot_enci - Kranjska reber mackin_kot_enci - Kranjska reber mackin_kot_enci - Kranjska reber mackin_kot_enci - Kranjska reber mackin_kot_enci - Kranjska reber mackin_kot_enci - Kranjska reber mackin_kot_enci - Kranjska reber mackin_kot_enci - Kranjska reber mackin_kot_enci - Kranjska reber mackin_kot_enci - Kranjska reber mackin_kot_enci - Kranjska reber mackin_kot_enci - Kranjska reber mackin_kot_enci - Kranjska reber mackin_kot_enci - Kranjska reber mackin_kot_enci - Kranjska reber mackin_kot_enci - Kranjska reber mackin_kot_enci - Kranjska reber mackin_kot_enci - Kranjska reber mackin_kot_enci - Kranjska reber
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing