Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Koprivnik v Bohinju - Vodnikov razglednik -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Julian Alpsvodnikov razglednik / Koprivnik v Bohinju - Vodnikov razglednik
  

Koprivnik v Bohinju - Vodnikov razglednik

 
Starting point: Koprivnik v Bohinju (971 m)
Destination: Vodnikov razglednik (1017 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 15 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 46 m
Altitude difference (by path): 60 m
Map: TNP 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): crampons
Views: 1250
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 27
Number of comments: 2
Access to starting point (Slovenian language):

a) Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Lesce, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Bledu in dalje Bohinju. Za naseljem Bitnje, katerega glavna cesta obide po levi strani, nadaljujemo ostro desno v smeri Jereke in Pokljuke. V nadaljevanju se cesta najprej strmo vzpne, nato pa se za Koriti postopoma položi in nas pripelje do križišča ob avtobusni postaji, kjer nadaljujemo desno v smeri Pokljuke, Koprivnika in Jereke (naravnost Srednja vas). Takoj za križiščem prispemo v Jereko, mi pa iz križišča pred cerkvijo nadaljujemo naravnost proti Pokljuki (levo Podjelje). Za Jereko se cesta ponovno prične strmeje vzpenjati, višje pa se položi in se nadaljuje ob Mrzlem potoku. Pri avtobusni postaji nas oznake za Koprivnik usmerijo levo, mi pa se od omenjenega križišča peljemo še slabih 200 m, nato pa parkiramo na parkirišču v bližini župnijske cerkve.
b) Iz Železnikov ali Podbrda se zapeljemo v Bohinjsko Bistrico, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Bleda. Kmalu za Petrolovo bencinsko črpalko, ki se nahaja le malo za Bohinjsko Bistrico, pa z vožnjo nadaljujemo levo v smeri Pokljuke in Jereke. V nadaljevanju se cesta najprej strmo vzpne, nato pa se za Koriti postopoma položi in nas pripelje do križišča ob avtobusni postaji, kjer nadaljujemo desno v smeri Pokljuke, Koprivnika in Jereke (naravnost Srednja vas). Takoj za križiščem prispemo v Jereko, mi pa iz križišča pred cerkvijo nadaljujemo naravnost proti Pokljuki (levo Podjelje). Za Jereko se cesta ponovno prične strmeje vzpenjati, višje pa se položi in se nadaljuje ob Mrzlem potoku. Pri avtobusni postaji nas oznake za Koprivnik usmerijo levo, mi pa se od omenjenega križišča peljemo še slabih 200 m, nato pa parkiramo na parkirišču v bližini župnijske cerkve.

Path description (Slovenian language):

S parkirišča pri cerkvi na Koprivniku nadaljujemo po cesti v smeri Vodnikovega razglednika. Cesta nas najprej vodi čez travnik, nato pa za manjšim mostičkom nadaljujemo rahlo levo, po cesti, ki je s prometnim znakom zaprta za javni promet. Po krajšem vzponu prispemo do gasilskega doma, za njim pa nas oznake za Vodnikov razglednik usmerijo na desno cesto, ki najprej izgubi asfaltno prevleko, nato pa se spremeni v pešpot. Pot naprej nas kratek čas vodi skozi gozd, nato pa preko senožeti dosežemo drugo asfaltno cesto, kateri sledimo v desno. Po cesti hodimo kratek čas, nato pa pred samotno hišo nadaljujemo rahlo desno, na pot, ki po desni obide hišo ter gospodarsko poslopje.
Ko se objekti za hišo končajo, se nam z desne priključi še pot iz Jereke, mi pa nadaljujemo naravnost na pot, ki preide v gozd. Sledi nekaj minut bolj strmega vzpona, kjer nam je v pomoč lesena ograja (nezahtevno) in pot nas pripelje na Vodnikov razglednik.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2016 (januar).

Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
koprivnik_v_bohinju - Vodnikov razglednik koprivnik_v_bohinju - Vodnikov razglednik koprivnik_v_bohinju - Vodnikov razglednik koprivnik_v_bohinju - Vodnikov razglednik koprivnik_v_bohinju - Vodnikov razglednik koprivnik_v_bohinju - Vodnikov razglednik koprivnik_v_bohinju - Vodnikov razglednik koprivnik_v_bohinju - Vodnikov razglednik koprivnik_v_bohinju - Vodnikov razglednik koprivnik_v_bohinju - Vodnikov razglednik koprivnik_v_bohinju - Vodnikov razglednik koprivnik_v_bohinju - Vodnikov razglednik koprivnik_v_bohinju - Vodnikov razglednik koprivnik_v_bohinju - Vodnikov razglednik koprivnik_v_bohinju - Vodnikov razglednik koprivnik_v_bohinju - Vodnikov razglednik koprivnik_v_bohinju - Vodnikov razglednik koprivnik_v_bohinju - Vodnikov razglednik koprivnik_v_bohinju - Vodnikov razglednik koprivnik_v_bohinju - Vodnikov razglednik koprivnik_v_bohinju - Vodnikov razglednik koprivnik_v_bohinju - Vodnikov razglednik koprivnik_v_bohinju - Vodnikov razglednik koprivnik_v_bohinju - Vodnikov razglednik koprivnik_v_bohinju - Vodnikov razglednik koprivnik_v_bohinju - Vodnikov razglednik koprivnik_v_bohinju - Vodnikov razglednik
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing