Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Koča Pordenone - Monte Pramaggiore -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Carnic Alpsmonte pramaggiore / Koča Pordenone - Monte Pramaggiore
  

Koča Pordenone - Monte Pramaggiore

 
Starting point: Koča Pordenone (1200 m)
Destination: Monte Pramaggiore (2478 m)
Path name: -
Time of walking: 4 h
Difficulty: difficult marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 1278 m
Altitude difference (by path): 1278 m
Map: Tabacco 21 1:25000 ali Dolomiti Friulane 1:40000 (Meridiani Montagne)
Hiking equipment (summer): helmet
Hiking equipment (winter): helmet, ice axe, crampons
Author: atoamac
Views: 5771
Trip rating: 3 votes
Number of pictures: 29
Number of comments: 3
Access to starting point (Slovenian language):

Dolino Cimoliana nad krajem Cimolais dosežemo po lokalnih cestah, ki se odcepijo od avtocestnega izhoda Videm / Udine (Sud ali Nord – v obeh primerih sledimo smerokazom za Spilimbergo in Maniago), lahko pa tudi iz Longaroneja na koncu avtoceste Benetke – Cortina d'Ampezzo. V Cimolaisu zavijemo po deloma asfaltirani cesti, ki ponekod poteka po ogromnih nanosih proda, okoli 10 km po dolini do parkirišča pod Kočo Pordenone. Iz Gorice je do Cimolaisa najmanj 119 km (najbližja varianta) oz. 148 km (najhitrejša, delno avtocestna varianta).

Path description (Slovenian language):

S parkirišča nadaljujemo mimo zapornice po kolovozu št. 361 proti planini Casera Meluzzo. Na širokih prodiščih sledimo možicem in se orientiramo po ličnih lesenih tablah Naravnega parka Furlanski Dolomiti, ki nas ob koncu prodišč usmerijo po poti 362. Pot poteka ob potoku, zavije v gozd, kjer se spremeni v udobno, senčno stezo. Na edinem razpotju zavijemo desno na pot 366 in po botanično bogati stranski moreni nekdanjega ledenika, pod stenami Crode del Sion in Il Castiela dosežemo škrbino Sidon. Ves čas se za nami odpirajo obzorja in v lepem vremenu lahko občudujemo Furlanske, pa tudi prave Dolomite. Izstopajo Monfalconi, Laste, Duranno in Cima dei Preti, za njimi pa Pelmo. Nad škrbino se nam priključi zavarovana pot od koče Flaiban-Pacherini (oziroma iz Forni di Sopra). Pot poteka na stiku stene in melišča, nato se z nekajmetrsko pomočjo jeklenice povzpne na greben. Odpre se pogled na dvatisočake nad Val Setimana, po kateri poteka eden od dostopov na našo goro. Rdeče pike nas vodijo med najlažjimi prehodi po strmejšem svetu, kjer si občasno pomagamo z rokami. Na vrhu nas preseneti majhen križ, lahko pa tudi kak kozorog.

On the way: Ricovero Casera Meluzzo (1163m)
Recommended: similar trips,
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
koca_pordenone - Monte Pramaggiore koca_pordenone - Monte Pramaggiore koca_pordenone - Monte Pramaggiore koca_pordenone - Monte Pramaggiore koca_pordenone - Monte Pramaggiore koca_pordenone - Monte Pramaggiore koca_pordenone - Monte Pramaggiore koca_pordenone - Monte Pramaggiore koca_pordenone - Monte Pramaggiore koca_pordenone - Monte Pramaggiore koca_pordenone - Monte Pramaggiore koca_pordenone - Monte Pramaggiore koca_pordenone - Monte Pramaggiore koca_pordenone - Monte Pramaggiore koca_pordenone - Monte Pramaggiore koca_pordenone - Monte Pramaggiore koca_pordenone - Monte Pramaggiore koca_pordenone - Monte Pramaggiore koca_pordenone - Monte Pramaggiore koca_pordenone - Monte Pramaggiore koca_pordenone - Monte Pramaggiore koca_pordenone - Monte Pramaggiore koca_pordenone - Monte Pramaggiore koca_pordenone - Monte Pramaggiore koca_pordenone - Monte Pramaggiore koca_pordenone - Monte Pramaggiore koca_pordenone - Monte Pramaggiore koca_pordenone - Monte Pramaggiore koca_pordenone - Monte Pramaggiore
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing