Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Kampel (Kapelca) - Pomjan - stara pot

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Kampel (Kapelca) - Pomjan (stara pot)

 
Starting point: Kampel (Kapelca) (11 m)
Destination: Pomjan (360 m)
Path name: stara pot
Time of walking: 1 h 30 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 349 m
Altitude difference (by path): 370 m
Map: Primorje in Kras 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 173
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 39
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

Obalno hitro cesto zapustimo na izvozu za Pulj, Poreč in Šmarje. V nadaljevanju se peljemo po glavni cesti proti Šmarju, v krožišču ob OMV bencinski črpalki pa jo zapustimo in zapeljemo na izvoz v smeri proti Marezigam in Vanganelu. V nadaljevanju se peljemo proti Vanganelu, a le do križišča, kjer se v desno odcepi cesta proti naselju Kampel (pred križiščem se nahaja avtobusna postaja Kapelca). Zavijemo desno in nato parkiramo na primernem mestu ob križišču.

Path description (Slovenian language):

Z izhodišča nadaljujemo po asfaltni cesti, po kateri v nekaj minutah prispemo v Kampel. V omenjeni vasi se cesta prične vzpenjati, na križiščih pa sledimo markacijam. Cesta se višje položi in zapusti vas, vodi pa nas preko razglednega dela. Ko višje cesta zavije ostro desno, pa jo zapustimo in le nekaj korakov pred ovinkom nadaljujemo na spodnjo cesto, s katere pa gremo že kmalu levo (na delu, kjer gremo levo so lepo vidne markacije, oznake za Pomjan pa so zabrisane).
Nekaj 10 korakov naprej gremo s slabše ceste, ki vodi proti privat hiši, desno ter se pričnemo vzpenjati po gozdni poti, katero za spust uporabljajo gorski kolesarji. Sledi doka strm vzpon po poti, ob kateri opazimo le nekaj starih, deloma že obledelih markacij.
Višje se priključimo novejši poti, kateri sledimo v levo, na razpotjih pa sledimo markacijam. Sledi prečenje pobočij proti levi, kjer sprva še hodimo skozi gozd, nato pa prispemo do razglednega dela, od koder se nam odpre lep pogled proti Pomjanu in okoliškim hribom. Malo naprej nas pot pripelje do prve hiše, za njo pa stopimo na slabšo cesto, po kateri se vzpnemo do središča vasi.
Ko dosežemo asfalt nadaljujemo levo ter se mimo obeležja NOB sprehodimo do župnijske cerkve sv. Jurija v Pomjanu. Od cerkve nadaljujemo po cesti proti Marezigam, na koncu vasi, ko se cesta že nekoliko spusti, pa prispemo do razgledišča z razgledno ploščo.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2018 (junij).

On the way: Kampel (76m)
Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
kampel_kapelca - Pomjan kampel_kapelca - Pomjan kampel_kapelca - Pomjan kampel_kapelca - Pomjan kampel_kapelca - Pomjan kampel_kapelca - Pomjan kampel_kapelca - Pomjan kampel_kapelca - Pomjan kampel_kapelca - Pomjan kampel_kapelca - Pomjan kampel_kapelca - Pomjan kampel_kapelca - Pomjan kampel_kapelca - Pomjan kampel_kapelca - Pomjan kampel_kapelca - Pomjan kampel_kapelca - Pomjan kampel_kapelca - Pomjan kampel_kapelca - Pomjan kampel_kapelca - Pomjan kampel_kapelca - Pomjan kampel_kapelca - Pomjan kampel_kapelca - Pomjan kampel_kapelca - Pomjan kampel_kapelca - Pomjan kampel_kapelca - Pomjan kampel_kapelca - Pomjan kampel_kapelca - Pomjan kampel_kapelca - Pomjan kampel_kapelca - Pomjan kampel_kapelca - Pomjan kampel_kapelca - Pomjan kampel_kapelca - Pomjan kampel_kapelca - Pomjan kampel_kapelca - Pomjan kampel_kapelca - Pomjan kampel_kapelca - Pomjan kampel_kapelca - Pomjan kampel_kapelca - Pomjan kampel_kapelca - Pomjan
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing