Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Kamna Gorica - Zjavka -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Kamna Gorica - Zjavka

 
Starting point: Kamna Gorica (459 m)
Destination: Zjavka (505 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 20 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 46 m
Altitude difference (by path): 46 m
Map: Karavanke - osrednji del 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): crampons
Views: 203
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 18
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Naklo, Podtabor ali Brezje, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Krope. V križišču, kjer se v smeri naravnost nadaljuje cesta proti Kropi zavijemo desno ter nekoliko naprej prispemo v Kamno Gorico, kjer sredi naselja, ob športnem igrišču in igralih parkiramo na manjšem parkirišču.
b) Z avtoceste Jesenice - Ljubljana se usmerimo na izvoz Lesce ali Radovljica, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Radovljice ter pozneje vasi Lancovo, Lipnica ter Kamna Gorica. Ko prispemo v Kamno Gorico parkiramo na manjšem parkirišču ob otroškem igrišču.

Path description (Slovenian language):

Z izhodišča najprej prečimo cesto, nato pa nadaljujemo po stranski cesti, ki poteka desno od kapelice. Cesta nas vodi še mimo nekaj hiš, nato pa se za zadnjo hišo asfalt konča in cesta se nekaj metrov naprej spremeni v kolovoz, le ta pa se razcepi na dva dela.
Nadaljujemo naravnost (levo ena od poti na Pusti grad) po kolovozu, ki se nadaljuje ob robu dolinice, po njem pa hitro prispemo do prevala, kjer je označeno razpotje.
Z razpotja, ob katerem se nahaja manjše znamenje (križ) nadaljujemo desno na neoznačeno stezo (levo Pusti grad, naravnost Radovljica in Fuxova brv). Že po nekaj korakih vzpona se pot ponovno razcepi, mi pa nadaljujemo po spodnji desni poti (po grebenu Ojstri vrh - pot, ki obide Zjavko). Tudi na naslednjih manjših razpotjih se držimo desnih poti, nas pa zmerno strma pot hitro pripelje do Zjavke, s katere se nam odpre lep razgled.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2017 (marec).

Trip can be prolonged to next destinations: Šobčev bajer, Ojstra peč (10 min), Lipniški grad (Pusti grad nad Lipnico)
Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
kamna_gorica - Zjavka kamna_gorica - Zjavka kamna_gorica - Zjavka kamna_gorica - Zjavka kamna_gorica - Zjavka kamna_gorica - Zjavka kamna_gorica - Zjavka kamna_gorica - Zjavka kamna_gorica - Zjavka kamna_gorica - Zjavka kamna_gorica - Zjavka kamna_gorica - Zjavka kamna_gorica - Zjavka kamna_gorica - Zjavka kamna_gorica - Zjavka kamna_gorica - Zjavka kamna_gorica - Zjavka kamna_gorica - Zjavka
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing