Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Jeršiče - Mali Javornik (Javorniki) -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Jeršiče - Mali Javornik (Javorniki)

 
Starting point: Jeršiče (650 m)
Destination: Mali Javornik (Javorniki) (1219 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h 50 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 569 m
Altitude difference (by path): 580 m
Map: Snežnik 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): ice axe, crampons
Views: 1930
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 32
Number of comments: 1
Access to starting point (Slovenian language):

a) Z avtoceste Koper - Ljubljana se usmerimo na izvoz Postojna, nato pa se zapeljemo proti centru Postojne. V omenjenem kraju bomo opazili oznake za Pečno reber in železniško postajo, ki nas usmerijo desno, nato pa približno 200 m pred železniško postajo zavijemo levo (križišče ni označeno) na cesto, ki nas kmalu popelje preko avtoceste. Na drugi strani avtoceste pridemo na križišče, kjer se v desno odcepi cesta proti Stari vasi, mi pa nadaljujemo v smeri Javornika in Svete Trojice. Nekoliko naprej, ob spomeniku NOB, se v levo odcepi cesta proti Pečni rebri, mi pa tu na primernem mestu parkiramo.
b) Z avtoceste Ljubljana - Koper se usmerimo na izvoz Unec, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Uncu in Cerknici. V naselju Unec zapustimo glavno cesto proti Cerknici in z vožnjo nadaljujemo desno v smeri Postojne. V nadaljevanju se peljemo po nekoliko ožji cesti, katera se nadaljuje vzporedno z avtocesto. Ko po nekaj kilometrih skozi podvoz prispemo na drugo stran avtoceste, pa na prvem križišču nadaljujemo naravnost. Ko se ponovno vrnemo na prvotno stran avtoceste pa v križiščih nadaljujemo levo oz. v smeri Pečne rebri in Svete Trojice. Ko kaj kmalu prispemo do križišča, kjer se v levo odcepi cesta proti Pečni rebri, v desno pa se nadaljuje cesta proti Sveti Trojici, bomo med obema cestama opazili obeležje NOB. Parkiramo na primernem mestu v bližini križišča.

Path description (Slovenian language):

Z izhodišča ob manjšem spominskem parku NOB, nadaljujemo po rahlo desni cesti v smeri Svete Trojice. Pot nadaljujemo po makadamski cesti, s katere se že kmalu rahlo v desno odcepi markirana pot, sprva cesta proti Sveti Trojici, mi pa nadaljujemo po zgornji cesti, ki vodi ob vznožju Javornikov. V nadaljevanju kar nekaj časa hodimo po rahlo vzpenjajoči se cesti, katera nas čez čas pripelje do označenega križišča, kjer se v levo odcepi cesta in markirana pot proti Javornikom.
Nadaljujemo po omenjeni cesti, nato pa na prvem levem ovinku nadaljujemo desno v gozd, na markirano pešpot, ki se prične zmerno do strmo vzpenjati. Med vzponom, na nekaj manjših razpotjih sledimo markacijam, nato pa se vrnemo na cesto ter ji sledimo v desno. Nekaj minut hodimo po cesti, nato pa nas oznake za Mali Javornik usmerijo levo, sprva na kolovoz, ki se prične zmerno vzpenjati. Po krajšem vzponu po kolovozu nas markacije usmerijo levo na markirano pot, ki pa je zaradi žledu decembra 2014 poškodovana oz. prekrita z vejevjem. Ko se prebijemo skozi pas podrtega drevja, stopimo iz gozda, kjer nas pot vodi mimo manjše klopce, od katere se nam odpre lep razgled na okoliško hribovje. Malo za klopco pot zavije desno, nato pa nas v rahlem vzponu hitro pripelje na večinoma gozdnat vrh.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2015 (december).

Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
jersice - Mali Javornik (Javorniki) jersice - Mali Javornik (Javorniki) jersice - Mali Javornik (Javorniki) jersice - Mali Javornik (Javorniki) jersice - Mali Javornik (Javorniki) jersice - Mali Javornik (Javorniki) jersice - Mali Javornik (Javorniki) jersice - Mali Javornik (Javorniki) jersice - Mali Javornik (Javorniki) jersice - Mali Javornik (Javorniki) jersice - Mali Javornik (Javorniki) jersice - Mali Javornik (Javorniki) jersice - Mali Javornik (Javorniki) jersice - Mali Javornik (Javorniki) jersice - Mali Javornik (Javorniki) jersice - Mali Javornik (Javorniki) jersice - Mali Javornik (Javorniki) jersice - Mali Javornik (Javorniki) jersice - Mali Javornik (Javorniki) jersice - Mali Javornik (Javorniki) jersice - Mali Javornik (Javorniki) jersice - Mali Javornik (Javorniki) jersice - Mali Javornik (Javorniki) jersice - Mali Javornik (Javorniki) jersice - Mali Javornik (Javorniki) jersice - Mali Javornik (Javorniki) jersice - Mali Javornik (Javorniki) jersice - Mali Javornik (Javorniki) jersice - Mali Javornik (Javorniki) jersice - Mali Javornik (Javorniki) jersice - Mali Javornik (Javorniki) jersice - Mali Javornik (Javorniki)
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing