Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Ilovec - Planina Ilovec -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Julian Alpsplanina ilovec / Ilovec - Planina Ilovec
  

Ilovec - Planina Ilovec

 
Starting point: Ilovec (1162 m)
Destination: Planina Ilovec (1170 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 10 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 8 m
Altitude difference (by path): 25 m
Map: TNP 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 179
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 11
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Z Bleda ali Jesenic se zapeljemo na Pokljuko, nato pa, ko smo že na planoti zavijemo levo v smeri Bohinja. V nadaljevanju se peljemo po cesti proti Gorjušam, med oznakama ceste 4,5 in 5 km, pa na levi opazimo kolovoz in ob njem oznake za Galetovec. Ob izhodišču ni urejenih parkirnih mest.
b) Iz Železnikov ali Podbrda se zapeljemo v Bohinjsko Bistrico, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Bleda. Kmalu za Petrolovo bencinsko črpalko, ki se nahaja le malo za Bohinjsko Bistrico, pa z vožnjo nadaljujemo levo v smeri Pokljuke in Jereke. V nadaljevanju se cesta najprej strmo vzpne, nato pa se za Koriti postopoma položi in nas pripelje do križišča ob avtobusni postaji, kjer nadaljujemo desno v smeri Pokljuke, Koprivnika in Jereke (naravnost Srednja vas). Takoj za križiščem prispemo v Jereko, mi pa iz križišča pred cerkvijo nadaljujemo naravnost proti Pokljuki (levo Podjelje). Za Jereko se cesta ponovno prične strmeje vzpenjati, višje pa se položi in se nadaljuje ob Mrzlem potoku, kjer se v levo odcepi cesta v Koprivnik v Bohinju, mi pa nadaljujemo naravnost proti Pokljuki in Gorjušam. Za Gorjušami cesta preide v gozd, mi pa se po njej peljemo do oznake ceste med 5 in 4,5 km, kjer na desni opazimo kolovoz in ob njem oznake za Galetovec. Ob izhodišču ni urejenih parkirnih mest.

Path description (Slovenian language):

Od glavne ceste nas oznake za Galetovec povedejo na kolovoz, ki se takoj razcepi na dva dela. Nadaljujemo po desnem, lahko tudi levem, saj se po začetnem vzponu kolovoza hitro združita. Pot naprej nas vodi mimo manjšega znamenja, nato pa nas v nadaljevanju zložen kolovoz pripelje iz gozda, kjer dosežemo rob planine Ilovec. Tu nadaljujemo naravnost, nekoliko navzdol, do bližnje pastirske koče, kjer se nam z desne priključi še pot iz Bohinjske Bele - pot preko planine za Jamo.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2017 (maj).

Trip can be prolonged to next destinations: Turn (nad Bohinjsko Belo) (30 min), Galetovec (15 min)
Recommended: similar trips, trips from the same starting point,
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
ilovec - Planina Ilovec ilovec - Planina Ilovec ilovec - Planina Ilovec ilovec - Planina Ilovec ilovec - Planina Ilovec ilovec - Planina Ilovec ilovec - Planina Ilovec ilovec - Planina Ilovec ilovec - Planina Ilovec ilovec - Planina Ilovec ilovec - Planina Ilovec
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing