Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Iličev rovt / Illitsch Rauth - Koča Berta / Bertahütte - by road

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Karavankekoča berta / bertahütte / Iličev rovt / Illitsch Rauth - Koča Berta / Bertahütte
  

Iličev rovt / Illitsch Rauth - Koča Berta / Bertahütte (by road)

 
Starting point: Iličev rovt / Illitsch Rauth (1180 m)
Destination: Koča Berta / Bertahütte (1527 m)
Path name: by road
Time of walking: 1 h
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 347 m
Altitude difference (by path): 347 m
Map:
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): ice axe, crampons
Views: 99
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 14
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

Skozi karavanški predor se zapeljemo v Avstrijo, nato pa se peljemo po avtocesti proti Beljaku, katero zapustimo na prvem izvozu Kot / Winkl. Ko dosežemo glavno cesto skozi Rož / Rosental, nadaljujemo desno v smeri Baškega jezera / Faaker See. Po glavni cesti se peljemo še nekaj kilometrov, nato pa na začetku naselja Spodnje Dobje / Unteraichwald, nadaljujemo dokaj ostro levo na lokalno cesto, ob kateri so oznake (oznake so iz nasprotne smeri in težje opazne iz naše smeri) za Kepo / Mittagskogel, Kočo Berta / Bertahütte in Kopanje / Kopein (glavno cesto zapustimo kakih 200 metrov pred Hotelom Mittagskogel). V nadaljevanju se sprva še peljemo po asfaltni cesti, kateri pa v križiščih sledimo v smeri Koče Berta. Višje makadamska cesta postane običajno dokaj slaba, mi pa se po njej peljemo do označenega parkiriča na Iličevem rovtu / Illitsch Rauth. Če se nam zdi cesta preslaba, lahko parkiramo že nižje, na primernem mestu ob cesti.

Path description (Slovenian language):

S parkirišča nadaljujemo do zapornice, za njo pa se pot razcepi. Nadaljujemo po cesti v smeri Koče Berta (levo pešpot), ki se vzpenja v serpentinah, občasno pa se nam z nje odpre nekaj razgleda proti Baškemu jezeru / Faaker See in Kepi. Višje dosežemo sedlo Borovščica / Ferlacher Sattel, kjer na razpotju nadaljujemo levo (naravnost Podrožca / Rosenbach, desno Kepa), na naslednjem razpotju pa gremo še enkrat rahlo levo v smeri Koče Berta. Sledi le še nekaj 10 korakov rahlega vzpona in prispemo do koče, ki se nahaja pod vrhom Kamnice / Ferlacher Spitze.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2018 (avgust).

On the way: Sedlo Borovščica / Ferlacher Sattel (1500m)
Trip can be prolonged to next destinations: Kamnica (Komnica) / Ferlacher Spitze, Mittagskogel/Kepa (2 h)
Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
ilicev_rovt___illitsch_rauth - Koča Berta / Bertahütte ilicev_rovt___illitsch_rauth - Koča Berta / Bertahütte ilicev_rovt___illitsch_rauth - Koča Berta / Bertahütte ilicev_rovt___illitsch_rauth - Koča Berta / Bertahütte ilicev_rovt___illitsch_rauth - Koča Berta / Bertahütte ilicev_rovt___illitsch_rauth - Koča Berta / Bertahütte ilicev_rovt___illitsch_rauth - Koča Berta / Bertahütte ilicev_rovt___illitsch_rauth - Koča Berta / Bertahütte ilicev_rovt___illitsch_rauth - Koča Berta / Bertahütte ilicev_rovt___illitsch_rauth - Koča Berta / Bertahütte ilicev_rovt___illitsch_rauth - Koča Berta / Bertahütte ilicev_rovt___illitsch_rauth - Koča Berta / Bertahütte ilicev_rovt___illitsch_rauth - Koča Berta / Bertahütte ilicev_rovt___illitsch_rauth - Koča Berta / Bertahütte
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing