Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Hinterstoder - Prielschutzhaus -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Northern Limestone Alpsprielschutzhaus / Hinterstoder - Prielschutzhaus
  

Hinterstoder - Prielschutzhaus

 
Starting point: Hinterstoder (625 m)
Destination: Prielschutzhaus (1420 m)
Path name: -
Time of walking: 2 h 15 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 795 m
Altitude difference (by path): 800 m
Map:
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): ice axe, crampons
Views: 1507
Trip rating: 2 votes
Number of pictures: 45
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

Čez mejni prehod Šentilj nadaljujemo po avtocesti mimo kraja Gradec / Graz in sledimo oznakam za Salzburg in nato Linz. Cesta poteka tudi skozi dva plačljiva predora (8€ in 4,5€ - avgust 2013). Ko pridemo iz drugega predora (malo za krajem Liezen), nadaljujemo še mimo kraja Spital am Pyhrn, nato pa avtocesto zapustimo na izvozu za kraj Hinterstoder. Z vožnjo nadaljujemo skozi kraj Hinterstoder in nato približno 2 km po koncu naselja zavijemo desno rahlo navzdol na ozko cesto, ki pelje proti parkirišču. Na križišču so tudi rumene planinske table z oznakami za kočo Prielschutzhaus. Parkiramo na večjem plačljivem parkirišču (1 dan: 3€, 2 dni: 5€ - avgust 2013).
Z gorenjske strani: Skozi karavanški predor se zapeljemo v Avstrijo, nato pa z vožnjo nadaljujemo po Turski avtocesti. Naprej se peljemo skozi predor Katschberg in pozneje še Turski predor / Tauerntunnel, mi pa avtocesti proti Salzburgu (tudi Solnograd) sledimo le še do izvoza za Radstadt, Schladming. Po cesti nadaljujemo mimo kraja Schladming in Liezen. Pri kraju Liezen se usmerimo na avtocesto proti kraju Linz. Avtocesto zapustimo na izvozu za kraj Hinterstoder. Naprej sledimo zgornjemu opisu.

Path description (Slovenian language):

S parkirišča se usmerimo na položno makadamsko cesto proti vzhodu. Cesta nas skozi gozd hitro pripelje do križišča pri kmetiji Klinser. Mi nadaljujemo po glavni cesti rahlo desno za oznakami »Prielschutzhaus«, nekoliko bolj ostro desno pa vodi pot proti kraju Hinterstoder ter jezeru Schiederweiher.
Od križišča nas pot vodi ob pašnikih in nato preči most čez reko Steyr. Za mostom cesta zavije levo in nekaj časa poteka ob omenjeni reki. Cesta nas nato vodi mimo gostišča Polsterstüberl in nas pripelje do križišča kjer se nam z desne priključi cesta mimo jezera Schiederweiher.
Na križišču nadaljujemo levo po še vedno položni cesti in sledimo oznakam za kočo Prielschutzhaus. V nadaljevanju cesta poteka skozi gozd na razpotjih pa ves čas sledimo oznakam za Prielschutzhaus. Kasneje nas cesta pripelje do razpotja kjer nas smerokazi usmerijo desno na peš pot, naprej pa vodi cesta proti tovorni žičnici.
Pot tu poteka skozi visoko grmičevje in se nato kmalu prične vzpenjati. Sprva se vzpenjamo po vzhodnih pobočjih in občasno se nam odpre razgled proti izhodišču ter na bližnje nižje vrhove. Takšna pot nas nato pripelje do slapa Klinserfall, ki se nahaja ob poti. Pri slapu pot zavije nekoliko v desno na nekoliko strmejša pobočja. Pot tu ni posebno zahtevna, kljub temu pa nam je na nekaj mestih v pomoč tudi jeklenica. Pot nato kmalu zavije levo in nas vodi pod skalno pečjo (Grosser Ofen) ter nas pripelje na manj poraščeno pobočje s katerega se nam odpre lep razgled proti vrhu Spitzmauer.
Nekoliko višje pot zavije v desno in nas pripelje v gozd na pobočja pod tovorno žičnico. V nadaljevanju nato pot poteka ves čas v bližini tovorne žičnice vse do koče Prielschutzhaus pri kateri se nam odpre lep razgled tudi proti vrhu Großer Priel.

On the way: Klinserfall (1060m)
Trip can be prolonged to next destinations: Großer Priel (4 h)
Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point,
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
hinterstoder - Prielschutzhaus hinterstoder - Prielschutzhaus hinterstoder - Prielschutzhaus hinterstoder - Prielschutzhaus hinterstoder - Prielschutzhaus hinterstoder - Prielschutzhaus hinterstoder - Prielschutzhaus hinterstoder - Prielschutzhaus hinterstoder - Prielschutzhaus hinterstoder - Prielschutzhaus hinterstoder - Prielschutzhaus hinterstoder - Prielschutzhaus hinterstoder - Prielschutzhaus hinterstoder - Prielschutzhaus hinterstoder - Prielschutzhaus hinterstoder - Prielschutzhaus hinterstoder - Prielschutzhaus hinterstoder - Prielschutzhaus hinterstoder - Prielschutzhaus hinterstoder - Prielschutzhaus hinterstoder - Prielschutzhaus hinterstoder - Prielschutzhaus hinterstoder - Prielschutzhaus hinterstoder - Prielschutzhaus hinterstoder - Prielschutzhaus hinterstoder - Prielschutzhaus hinterstoder - Prielschutzhaus hinterstoder - Prielschutzhaus hinterstoder - Prielschutzhaus hinterstoder - Prielschutzhaus hinterstoder - Prielschutzhaus hinterstoder - Prielschutzhaus hinterstoder - Prielschutzhaus hinterstoder - Prielschutzhaus hinterstoder - Prielschutzhaus hinterstoder - Prielschutzhaus hinterstoder - Prielschutzhaus hinterstoder - Prielschutzhaus hinterstoder - Prielschutzhaus hinterstoder - Prielschutzhaus hinterstoder - Prielschutzhaus hinterstoder - Prielschutzhaus hinterstoder - Prielschutzhaus hinterstoder - Prielschutzhaus hinterstoder - Prielschutzhaus
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing