Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Grahovo - Slivnica -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Grahovo - Slivnica

 
Starting point: Grahovo (620 m)
Destination: Slivnica (1114 m)
Path name: -
Time of walking: 1 h 15 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 494 m
Altitude difference (by path): 494 m
Map: Snežnik 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): crampons
Views: 14367
Trip rating: 4 votes
Number of pictures: 27
Number of comments: 4
Access to starting point (Slovenian language):

Z avtoceste Ljubljana - Koper se usmerimo na izvoz Unec in cesti naprej sledimo v smeri Cerknice. Iz Cerknice nadaljujemo po glavni cesti proti Blokam in Ložu, nato pa v vasi Grahovo, v križišču pri cerkvi nadaljujemo levo v vas. Po približno 100 m vožnje skozi, bomo na levi strani opazili cesto, ki hitro postane makadamska in se vzpne nad vas. Cesta, ki se naprej zmerno vzpenja čez prostrana travnata pobočja, nas višje pripelje v gozd, kjer v križišču ob kapelici nadaljujemo levo. Z vožnjo nadaljujemo še 50 m, nato pa parkiramo na parkirišču ob cesti.

Path description (Slovenian language):

S parkirišča se vzpnemo po razritem kolovozu, ki že po nekaj korakih preči gozdno cesto. Ko stopimo na cesto opazimo prve markacije, ki nas usmerijo na peš pot - kolovoz, ki se sprva zložno vzpenja ob ograji. Pot kmalu preide v strnjen gozd, kjer se prične vse strmeje vzpenjati. Višje se pot prične obračati nekoliko proti levi, kjer se tudi rahlo položi. Višje gozd postaja vse redkejši in s poti se nam začno odpirati lepi razgledi proti Snežniku, Cerkniškem polju in grebenu Javornikov. Nekoliko naprej prečimo kratek pas gozda, kjer se nam z leve strani priključi pot od Martinjaka, mi pa nadaljujemo v smeri Slivnice. Pot, ki se naprej prečno vzpenja, nas nato pripelje na obsežna in zelo razgledna travnata pobočja.
Tu nadaljujemo desno (naravnost Dom na Slivnici 3 minute) in vzpon nadaljujemo čez že omenjeno travnato pobočje. Višje prečimo pas grmičevja, nato pa se ob robu le tega v nekaj 10 korakih nadaljnje hoje povzpnemo na vrh Slivnice.

Recommended: panorama, similar trips, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
grahovo - Slivnica grahovo - Slivnica grahovo - Slivnica grahovo - Slivnica grahovo - Slivnica grahovo - Slivnica grahovo - Slivnica grahovo - Slivnica grahovo - Slivnica grahovo - Slivnica grahovo - Slivnica grahovo - Slivnica grahovo - Slivnica grahovo - Slivnica grahovo - Slivnica grahovo - Slivnica grahovo - Slivnica grahovo - Slivnica grahovo - Slivnica grahovo - Slivnica grahovo - Slivnica grahovo - Slivnica grahovo - Slivnica grahovo - Slivnica grahovo - Slivnica grahovo - Slivnica grahovo - Slivnica
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing