Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Gorjuša - Sv. Kunigunda na Taboru nad Ihanom -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Gorjuša - Sv. Kunigunda na Taboru nad Ihanom

 
Starting point: Gorjuša (317 m)
Destination: Sv. Kunigunda na Taboru nad Ihanom (377 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 35 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 60 m
Altitude difference (by path): 120 m
Map: Ljubljana - okolica 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 139
Trip rating: 3 votes
Number of pictures: 25
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

Štajersko avtocesto zapustimo na izvozu Domžale, nato pa sledimo oznakam za grad Krumperk. Cesta nas nato vodi mimo skakalnic SSK Sam Ihan ter se nadaljuje ob visokonapetostnem daljnovodu. Sledi nekaj vzpona, nato pa prispemo do manjšega prevala, kjer prečimo markirano pot Domžale - Murovica. Tu parkiramo na primernem mestu ob lesenem znamenju. Parkiramo še pred gradom Krumperk in naseljem Gorjuša.

Path description (Slovenian language):

V bližini znamenja opazimo markacije, ki nas usmerijo na kolovozno pot, ki se prične vzpenjati proti jugu. Zmerno strma pot nas v glavnem vodi skozi gozd, višje pa se nam priključi še nekaj neoznačenih poti z bližnjih izhodišč. Tej poti, kjer na razpotjih sledimo sicer redkim markacijam, nato sledimo vse do Velikega vrha, kjer se nahaja vpisna skrinjica z vpisno knjigo.
Z Velikega vrha nadaljujemo naravnost, po poti, ki se prične zmerno spuščati, na razpotjih pa sledimo sicer redkim markacijam. Nekoliko nižje prispemo iz gozda ter se lahkotno vzpnemo preko travnika do makadamske ceste, kjer je označeno razpotje.
Po markirani poti se nadaljuje pot proti Sv. Trojici, mi pa se po makadamski cesti v minuti ali dveh nadaljnje hoje povzpnemo do cerkve sv. Kunigunde.
Izhodišče - Veliki vrh 20 minut, Veliki vrh - Tabor 15 minut.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2018 (januar).

On the way: Veliki vrh (Križentaver) (419m)
Trip can be prolonged to next destinations: Sv. Miklavž na Goropečah, Oklo nad Ihanom, Sveta Trojica (nad Dobom), Murovica
Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
gorjusa - Sv. Kunigunda na Taboru nad Ihanom gorjusa - Sv. Kunigunda na Taboru nad Ihanom gorjusa - Sv. Kunigunda na Taboru nad Ihanom gorjusa - Sv. Kunigunda na Taboru nad Ihanom gorjusa - Sv. Kunigunda na Taboru nad Ihanom gorjusa - Sv. Kunigunda na Taboru nad Ihanom gorjusa - Sv. Kunigunda na Taboru nad Ihanom gorjusa - Sv. Kunigunda na Taboru nad Ihanom gorjusa - Sv. Kunigunda na Taboru nad Ihanom gorjusa - Sv. Kunigunda na Taboru nad Ihanom gorjusa - Sv. Kunigunda na Taboru nad Ihanom gorjusa - Sv. Kunigunda na Taboru nad Ihanom gorjusa - Sv. Kunigunda na Taboru nad Ihanom gorjusa - Sv. Kunigunda na Taboru nad Ihanom gorjusa - Sv. Kunigunda na Taboru nad Ihanom gorjusa - Sv. Kunigunda na Taboru nad Ihanom gorjusa - Sv. Kunigunda na Taboru nad Ihanom gorjusa - Sv. Kunigunda na Taboru nad Ihanom gorjusa - Sv. Kunigunda na Taboru nad Ihanom gorjusa - Sv. Kunigunda na Taboru nad Ihanom gorjusa - Sv. Kunigunda na Taboru nad Ihanom gorjusa - Sv. Kunigunda na Taboru nad Ihanom gorjusa - Sv. Kunigunda na Taboru nad Ihanom gorjusa - Sv. Kunigunda na Taboru nad Ihanom gorjusa - Sv. Kunigunda na Taboru nad Ihanom
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing