Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Globoko - Ojstra peč -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Globoko - Ojstra peč

 
Starting point: Globoko (409 m)
Destination: Ojstra peč (516 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 35 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 107 m
Altitude difference (by path): 125 m
Map: Karavanke 1:50.000 - osrednji del
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): ice axe, crampons
Views: 154
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 27
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

Gorenjsko avtocesto zapustimo na izvozu Brezje, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Kropi in Podnartu. Kakih 100 metrov pred tablo, ki označuje začetek naselja Dobro Polje, pa z glavne ceste zavijemo ostro desno, na ožjo cesto, ki se nadaljuje vzporedno z glavno cesto, pozneje avtocesto. Po 300 do 400 metrih prispemo na manjše križišče, kjer nadaljujemo levo v smeri izletniške kmetije Globočnik. Ozka cesta nas najprej vodi čez polja, nato pa nas popelje v gozd, skozi katerega se spusti do naselja Globoko. Ko dosežemo cesto, ki pripelje iz Podvina, nadaljujemo levo, za tem pa se peljemo še čez ožji most preko reke Save. Malo za mostom se v desno odcepi širok kolovoz, mi pa parkiramo na primernem mestu ob začetku kolovoza.

Path description (Slovenian language):

Z izhodišča nadaljujemo po širokem kolovozu, ki se nadaljuje brez vidne spremembe višine, na razpotjih pa mu sledimo v smeri naravnost. Nekoliko naprej, ko se kolovoz že spremeni v pešpot, se nam z desne priključi še pot, ki na začetku poteka po sredi večjega travnika. Pot naprej nas vodi neposredno nad reko Savo in je na krajšem delu tudi nekoliko izpostavljena, a ker je pot široka v kopnem ne predstavlja težav (ob pomrznjenem snegu je nevarnost zdrsa v reko). Malo naprej se pot še enkrat razcepi, mi pa izberemo levo pot, ki se oddalji od reke ter se prične zmerno vzpenjati. Po nekaj minutah vzpona se priključimo poti, ki vodi od Fuxove brvi, mi pa nadaljujemo levo do bližnjega križa, kjer gremo še enkrat levo (naravnost Kamna Gorica, desno Pusti grad).
Že po nekaj korakih vzpona se pot ponovno razcepi, mi pa nadaljujemo po ožji levi poti, ki se strmo vzpne po neizrazitem grebenu (rahlo desno pot na Zjavko). Pot se kmalu položi, na naslednjih razpotjih pa se držimo levih stez. Sledi hoja z nekaj krajšimi vzponi in spusti, nato pa opazimo kratko stezico, ki zavije levo in nas po krajšem spustu pripelje do Ojstre peči.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2017 (marec, april).

Trip can be prolonged to next destinations: Šobčev bajer, Lipniški grad (Pusti grad nad Lipnico)
Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
globoko - Ojstra peč globoko - Ojstra peč globoko - Ojstra peč globoko - Ojstra peč globoko - Ojstra peč globoko - Ojstra peč globoko - Ojstra peč globoko - Ojstra peč globoko - Ojstra peč globoko - Ojstra peč globoko - Ojstra peč globoko - Ojstra peč globoko - Ojstra peč globoko - Ojstra peč globoko - Ojstra peč globoko - Ojstra peč globoko - Ojstra peč globoko - Ojstra peč globoko - Ojstra peč globoko - Ojstra peč globoko - Ojstra peč globoko - Ojstra peč globoko - Ojstra peč globoko - Ojstra peč globoko - Ojstra peč globoko - Ojstra peč globoko - Ojstra peč
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing