Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Dom v Dragi - Koča na Prevalu mountain hut - via Luknja

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Karavankekoča na prevalu mountain hut / Dom v Dragi - Koča na Prevalu mountain hut
  

Dom v Dragi - Koča na Prevalu mountain hut (via Luknja)

 
Starting point: Dom v Dragi (689 m)
Destination: Koča na Prevalu mountain hut (1311 m)
Path name: via Luknja
Time of walking: 1 h 30 min
Difficulty: partly demanding marked way
Difficulty of skiing: demandingly
Altitude difference: 622 m
Altitude difference (by path): 622 m
Map: Karavanke - osrednji del 1:50.00
Hiking equipment (summer): helmet
Hiking equipment (winter): crampons, ice axe, helmet
Views: 17066
Trip rating: 2 votes
Number of pictures: 25
Number of comments: 10
Access to starting point (Slovenian language):

Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Radovljica (z gorenjske strani izvoz Lesce) in cesti naprej sledimo v smeri Begunj. Na koncu vasi Begunje zavijemo levo proti domu v Dragi (desno Tržič). Asfaltirana cesta nas nato pripelje do parkirišča v bližini doma v Dragi. Parkiramo nekoliko naprej, saj je parkiranje pred domom v Dragi dovoljeno samo gostom.

Path description (Slovenian language):

S parkirišča nadaljujemo po cesti, ki nas mimo čebelnjaka v nekaj minutah hoje pripelje do razpotja, kjer nadaljujemo desno v smeri planine Preval čez Luknjo (levo planina Planinca, Poljška planina in Roblekov dom). Pot naprej preči potok in se nato še nekaj časa zložno vzpenja po dnu doline.
Naprej se dolina zoži, pot pa nas v zmernem vzponu pripelje do ozke grape, po kateri se s pomočjo varoval vzpnemo strmo navzgor.
Kratek zavarovan del tehnično ni posebej zahteven, je pa izpostavljen padajočemu kamenju.
Višje nas pot pripelje iz grape, kjer se nato še nekaj časa nadaljuje ob potoku. Sledi vzpon po krajši lestvi (nezahtevno), nato pa pot preide v gozd, kjer se nadaljuje do prihoda na slabšo cesto.
Omenjeni cesti sledimo le nekaj korakov, nato pa nas markacije usmerijo desno na markirano peš pot, ki se nadaljuje po in ob kolovozu. Višje se kolovoz dokončno spremeni v peš pot, ki se usmeri nekoliko bolj v desno in se začne vse strmeje vzpenjati. Tej v zadnjem delu razmeroma strmi poti, sledimo vse do planine Preval-e, katero dosežemo po nekaj minutah nadaljnje hoje.

Trip can be prolonged to next destinations: Planina Planinca, Tomčeva koča na Poljški planini mountain hut, Potočnikova planina, Čisovec, Koča na Dobrči mountain hut, Dobrča, Šentanski vrh, Roblekov dom na Begunjščici mountain hut, Begunjska Vrtača, Begunjščica
Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
dom_v_dragi - Koča na Prevalu mountain hut dom_v_dragi - Koča na Prevalu mountain hut dom_v_dragi - Koča na Prevalu mountain hut dom_v_dragi - Koča na Prevalu mountain hut dom_v_dragi - Koča na Prevalu mountain hut dom_v_dragi - Koča na Prevalu mountain hut dom_v_dragi - Koča na Prevalu mountain hut dom_v_dragi - Koča na Prevalu mountain hut dom_v_dragi - Koča na Prevalu mountain hut dom_v_dragi - Koča na Prevalu mountain hut dom_v_dragi - Koča na Prevalu mountain hut dom_v_dragi - Koča na Prevalu mountain hut dom_v_dragi - Koča na Prevalu mountain hut dom_v_dragi - Koča na Prevalu mountain hut dom_v_dragi - Koča na Prevalu mountain hut dom_v_dragi - Koča na Prevalu mountain hut dom_v_dragi - Koča na Prevalu mountain hut dom_v_dragi - Koča na Prevalu mountain hut dom_v_dragi - Koča na Prevalu mountain hut dom_v_dragi - Koča na Prevalu mountain hut dom_v_dragi - Koča na Prevalu mountain hut dom_v_dragi - Koča na Prevalu mountain hut dom_v_dragi - Koča na Prevalu mountain hut dom_v_dragi - Koča na Prevalu mountain hut dom_v_dragi - Koča na Prevalu mountain hut
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing