Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


D postaja - Vrh Osojnic -

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Julian Alpsvrh osojnic / D postaja - Vrh Osojnic
  

D postaja - Vrh Osojnic

 
Starting point: D postaja (2202 m)
Destination: Vrh Osojnic (2371 m)
Path name: -
Time of walking: 0 h 45 min
Difficulty: difficult marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 169 m
Altitude difference (by path): 185 m
Map: Julijske Alpe - zahodni del 1:50.000
Hiking equipment (summer): helmet
Hiking equipment (winter): helmet, ice axe, crampons
Views: 263
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 24
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Iz Kranjske Gore se prek prelaza Vršič ali Predel zapeljemo v Bovec, kjer parkiramo pri spodnji postaji krožno kabinske žičnice na Kanin (žičnica se nahaja v bližini bencinskega servisa). Nato kupimo karto in se z žičnico odpeljemo do D postaje.
b) S Primorske strani pa se najprej zapeljemo v dolino reke Soče in se nato skozi Tolmin in Kobarid pripeljemo v Bovec, kjer parkiramo pri spodnji postaji krožno kabinske žičnice na Kanin (žičnica se nahaja v bližini bencinskega servisa). Nato kupimo karto in se z žičnico odpeljemo do D postaje.

Path description (Slovenian language):

Pri D postaji nadaljujemo rahlo levo proti severozahodu (smer Visoki Kanin in Okno v Prestreljeniku, desno Prestreljenik). Sprva hodimo po razmeroma položnem terenu, ki je še del smučišča. Pot nas tu vodi mimo nekaj informativnih tabel nato pa nas markacije usmerijo na stezo proti Visokemu Kaninu in Oknu v Prestreljeniku (rahlo levo Dom Petra Skalarja na Kaninu).
Pot za kratek čas poteka po skalnatem terenu nato pa v rahlem vzponu preči melišča in nas pripelje do razpotja.
Tu se v desno odcepi pot proti oknu, mi pa nadaljujemo naravnost, po postopoma bolj strmi in prehodno zahtevni poti, kjer nam je v pomoč nekaj varoval. Ko strmina popusti dosežemo preval južno od Hudega Vršiča, pot pa se prične spuščati. Po nekaj 10 korakih spusta dosežemo označeno razpotje, kjer zapustimo pot proti Visokemu Kaninu in s potjo nadaljujemo levo v smeri Doma Petra Skalarja na Kaninu.
Pot naprej postopoma preide na sprva neizrazit greben, ki kmalu postane nekoliko bolj izrazit, mi pa v zmernem vzponu po približno 10 minutah od zadnjega razpotja dosežemo razgleden Vrh Osojnic, kjer stoji možic.

Trip can be prolonged to next destinations: Dom Petra Skalarja na Kaninu mountain hut (20 min), Visoki Kanin
Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
d_postaja - Vrh Osojnic d_postaja - Vrh Osojnic d_postaja - Vrh Osojnic d_postaja - Vrh Osojnic d_postaja - Vrh Osojnic d_postaja - Vrh Osojnic d_postaja - Vrh Osojnic d_postaja - Vrh Osojnic d_postaja - Vrh Osojnic d_postaja - Vrh Osojnic d_postaja - Vrh Osojnic d_postaja - Vrh Osojnic d_postaja - Vrh Osojnic d_postaja - Vrh Osojnic d_postaja - Vrh Osojnic d_postaja - Vrh Osojnic d_postaja - Vrh Osojnic d_postaja - Vrh Osojnic d_postaja - Vrh Osojnic d_postaja - Vrh Osojnic d_postaja - Vrh Osojnic d_postaja - Vrh Osojnic d_postaja - Vrh Osojnic d_postaja - Vrh Osojnic
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing