Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Črnivec - Slap Peračica - by road

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Kamnik Savinja Alpsslap peračica / Črnivec - Slap Peračica
  

Črnivec - Slap Peračica (by road)

 
Starting point: Črnivec (500 m)
Destination: Slap Peračica (430 m)
Path name: by road
Time of walking: 0 h 20 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: -70 m
Altitude difference (by path): 15 m
Map: Karavanke - osrednji del 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 279
Trip rating: 3 votes
Number of pictures: 21
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Brezje, nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri naselja Brezje in Gradu Podvin. Iz bližnjega krožišča pri naselju Črnivec nadaljujemo "naravnost" (drugi izvoz), nato pa po nekaj 100 metrih nadaljnje vožnje zapustimo glavno cesto, tako da zavijemo rahlo desno v smeri Črnivca. Za križiščem nadaljujemo po levi cesti, pri bližnjem stop znaku pa gremo rahlo desno (levo Črnivec in Kranj, naravnost Radovljica). V nadaljevanju se še naprej peljemo vzporedno z glavno cesto, nato pa gremo na naslednjem križišču desno, le malo naprej, pri nekdanji deponiji odpadkov pa desno na makadamsko cesto. Ko po približno 100 metrih nadaljnje vožnje prispemo ob rob gozda, parkiramo na primernem mestu ob cesti.
b) Z avtoceste Jesenice - Ljubljana se usmerimo na izvoz Radovljica, nato pa sledimo oznakam za Grad Podvin. Iz semaforiziranega križišča pri Gradu Podvin nadaljujemo naravnost, nato pa na vrhu klanca zavijemo rahlo desno v smeri Črnivca. V Črnivcu zavijemo levo v smeri Radovljice, se zapeljemo skozi podvoz, na drugi strani pa nadaljujemo rahlo levo, tako da ne zapeljemo na glavno cesto, ampak se peljemo vzporedno z njo. V nadaljevanju se peljemo vzporedno z glavno cesto, nato pa gremo na naslednjem križišču desno, le malo naprej, pri nekdanji deponiji odpadkov pa desno na makadamsko cesto. Ko po približno 100 metrih nadaljnje vožnje prispemo ob rob gozda, parkiramo na primernem mestu ob cesti.

Path description (Slovenian language):

Z izhodišča nadaljujemo po cesti, ki se nadaljuje skozi gozd ter se prične spuščati. Po krajšem spustu prispemo do manjšega križišča, kjer se v smeri naravnost nadaljuje slabša makadamska cesta, po kateri lahko v nadaljevanju po krajši poti prispemo do slapu, mi pa nadaljujemo levo po širši cesti, ki se še naprej spušča. Ko se cesta položi prispemo do obeležja (križa), katerega so obnovili lovci LD Begunjščica, še nekoliko naprej pa do križišča, kjer nadaljujemo desno čez most (naravnost Dvorska vas). Na drugi strani mostu gremo še mimo zelene zapornice, nato pa se cesta prične lahkotno vzpenjati, po njej pa hodimo do označenega razpotja, kjer nadaljujemo desno navzdol v smeri slapu Peračica.
Od mesta, kjer zapustimo cesto se pričnemo strmeje spuščati, nižje prečimo mostiček preko Peračice, nato pa se mimo vpisne skrinjice in informativne table spustimo do tolmuna pod slapom Peračica.
Opis in slike se nanašajo na stanje leta 2018 (januar).

Trip can be prolonged to next destinations: Bazilika Marije Pomagaj na Brezjah
Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
crnivec - Slap Peračica crnivec - Slap Peračica crnivec - Slap Peračica crnivec - Slap Peračica crnivec - Slap Peračica crnivec - Slap Peračica crnivec - Slap Peračica crnivec - Slap Peračica crnivec - Slap Peračica crnivec - Slap Peračica crnivec - Slap Peračica crnivec - Slap Peračica crnivec - Slap Peračica crnivec - Slap Peračica crnivec - Slap Peračica crnivec - Slap Peračica crnivec - Slap Peračica crnivec - Slap Peračica crnivec - Slap Peračica crnivec - Slap Peračica crnivec - Slap Peračica
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing