Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Celje - Miklavžev hrib (Razgledni stolp) - mimo Kapucinskega samostana

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Celje - Miklavžev hrib (Razgledni stolp) (mimo Kapucinskega samostana)

 
Starting point: Celje (241 m)
Destination: Miklavžev hrib (Razgledni stolp) (376 m)
Path name: mimo Kapucinskega samostana
Time of walking: 0 h 20 min
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 135 m
Altitude difference (by path): 135 m
Map:
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Author: hribovje
Views: 222
Trip rating: 2 votes
Number of pictures: 16
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

Celje je preprosto dosegljivo iz več smeri. Parkiramo ob železniški postaji v bližini mostu čez Savinjo ali v neposredni bližini. Idealno izhodišče bomo imeli tudi, če v mesto pridemo z vlakom.

Path description (Slovenian language):

Od železniške postaje se odpravimo v smeri Laškega in prečkamo most preko reke Savinje. Takoj na drugi strani mostu zavijemo desno na cesto, ki vodi ob reki in po približno 100 metrih zavijemo levo, kjer takoj ob ozki cesti, ki pelje v hrib, zagledamo obokan vhod z napisom "kapucinske stopnice". Povzpnemo se po stopnicah, na vrhu zavijemo v levo in obkrožimo stavbo. Za stavbo zavijemo v travnato površino in se povzpnemo do vidnega začetka poti v gozd. Ves čas se vzpenjamo, gremo levo v hrib mimo table, ki kaže smer (od koder smo prišli) za "samostan", nato pa sledimo oznakam za "razgledni stolp". Iz gozda pridemo na jaso z manjšo ploščadjo ali tako imenovanim Razglednim stolpom, ki ponuja razgled na mesto Celje in Stari grad Celje.

Recommended: similar trips, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
celje - Miklavžev hrib (Razgledni stolp) celje - Miklavžev hrib (Razgledni stolp) celje - Miklavžev hrib (Razgledni stolp) celje - Miklavžev hrib (Razgledni stolp) celje - Miklavžev hrib (Razgledni stolp) celje - Miklavžev hrib (Razgledni stolp) celje - Miklavžev hrib (Razgledni stolp) celje - Miklavžev hrib (Razgledni stolp) celje - Miklavžev hrib (Razgledni stolp) celje - Miklavžev hrib (Razgledni stolp) celje - Miklavžev hrib (Razgledni stolp) celje - Miklavžev hrib (Razgledni stolp) celje - Miklavžev hrib (Razgledni stolp) celje - Miklavžev hrib (Razgledni stolp) celje - Miklavžev hrib (Razgledni stolp) celje - Miklavžev hrib (Razgledni stolp)
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing