Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Begunje (Krpin) - Tomčeva koča na Poljški planini - through Blatnica Gorge

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
mountain ranges / Karavanketomčeva koča na poljški planini / Begunje (Krpin) - Tomčeva koča na Poljški planini
  

Begunje (Krpin) - Tomčeva koča na Poljški planini (through Blatnica Gorge)

 
Starting point: Begunje (Krpin) (585 m)
Destination: Tomčeva koča na Poljški planini (1180 m)
Path name: through Blatnica Gorge
Time of walking: 2 h 5 min
Difficulty: easy unmarked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 595 m
Altitude difference (by path): 605 m
Map: Karavanke - osrednji del 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter): ice axe, crampons
Views: 235
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 26
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

Gorenjsko avtocesto zapustimo na izvozu Radovljica ali Lesce, nato pa sledimo oznakam za Begunje na Gorenjskem. Ko prispemo v Begunje na Gorenjskem, sprva še sledimo oznakam za Tržič in Drago, nato pa za bolnišnico zavijemo levo v smeri rekreacijskega centra Krpin, do katerega prispemo po približno 100 metrih nadaljnje vožnje. Parkiramo na velikem parkirišču ob omenjenem rekreacijskem centru.

Path description (Slovenian language):

Z izhodišča nadaljujemo po asfaltni cesti, ki se lahkotno vzpenja ter nas mimo znamenja v nekaj minutah pripelje do vodarne Mravlinc, kjer je tudi možno parkiranje. Tu po asfaltni cesti prečimo most ter se vzpnemo do zadnje hiše, kjer cesta postane makadamska in zavije desno. Le malo naprej prispemo do križišča, kjer se v levo odcepi pot, ki vodi do cerkve sv. Petra, mi pa nadaljujemo naravnost in mimo vodnega zajetja prispemo do naslednjega križišča, kjer se v levo odcepi še ena pot (cesta), ki vodi proti cerkvi sv. Petra in Sankaški koči, mi pa nadaljujemo naravnost, po cesti, ki nas pripelje v sotesko potoka Blatnica. Sprva se vzpenjamo nad slikovitim potokom, nato pa se postopoma povsem približamo strugi. V nadaljevanju nas pot vodi še mimo enega od slapov Blatnice, nato pa se pot razcepi.
Nadaljujemo levo po širšem kolovozu, ki se nadaljuje skozi gozd in ki nas vodi ob hudourniškem potoku (naravnost pot, ki poteka ob Globokem potoku). Sledi nekoliko strmejši vzpon, na razpotjih pa sledimo širši poti, ki nas višje pripelje do razpotja na prevalu Kališča, kjer tudi dosežemo markirano pot sv. Peter - Poljška planina, kateri sledimo desno v smeri Poljške planine in Roblekovega doma.
Pot se nadaljuje po vzpenjajočem se kolovozu, ki se višje spremeni v sprva slabšo makadamsko cesto. Višje se cesta položi, nato pa nas za prečenjem Tolstega vrha pripelje do Tomčeve koče na Poljški planini.

On the way: Soteska Blatnice (800m), Kališča (980m)
Trip can be prolonged to next destinations: Tolsti vrh (at Poljška planina), Roblekov dom na Begunjščici, Begunjščica
Recommended: panorama, similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
begunje_krpin - Tomčeva koča na Poljški planini begunje_krpin - Tomčeva koča na Poljški planini begunje_krpin - Tomčeva koča na Poljški planini begunje_krpin - Tomčeva koča na Poljški planini begunje_krpin - Tomčeva koča na Poljški planini begunje_krpin - Tomčeva koča na Poljški planini begunje_krpin - Tomčeva koča na Poljški planini begunje_krpin - Tomčeva koča na Poljški planini begunje_krpin - Tomčeva koča na Poljški planini begunje_krpin - Tomčeva koča na Poljški planini begunje_krpin - Tomčeva koča na Poljški planini begunje_krpin - Tomčeva koča na Poljški planini begunje_krpin - Tomčeva koča na Poljški planini begunje_krpin - Tomčeva koča na Poljški planini begunje_krpin - Tomčeva koča na Poljški planini begunje_krpin - Tomčeva koča na Poljški planini begunje_krpin - Tomčeva koča na Poljški planini begunje_krpin - Tomčeva koča na Poljški planini begunje_krpin - Tomčeva koča na Poljški planini begunje_krpin - Tomčeva koča na Poljški planini begunje_krpin - Tomčeva koča na Poljški planini begunje_krpin - Tomčeva koča na Poljški planini begunje_krpin - Tomčeva koča na Poljški planini begunje_krpin - Tomčeva koča na Poljški planini begunje_krpin - Tomčeva koča na Poljški planini begunje_krpin - Tomčeva koča na Poljški planini
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing