Mountaineering and Hiking

Mountaineering and Hiking


Jezero - Sveti Tomaž (Planinca) - via Ledenica

Register
user: password:  remember me 
Slovensko Hrvatski List of mountains Trip search
  

Jezero - Sveti Tomaž (Planinca) (via Ledenica)

 
Starting point: Jezero (290 m)
Destination: Sveti Tomaž (Planinca) (572 m)
Path name: via Ledenica
Time of walking: 1 h
Difficulty: easy marked way
Difficulty of skiing: no data
Altitude difference: 282 m
Altitude difference (by path): 282 m
Map: Ljubljana - okolica 1:50.000
Hiking equipment (summer):
Hiking equipment (winter):
Views: 3700
Trip rating: 1 votes
Number of pictures: 13
Number of comments: 0
Access to starting point (Slovenian language):

a) Z avtoceste Ljubljana - Koper se usmerimo na izvoz Brezovica, od koder z vožnjo nadaljujemo levo po stari cesti proti Vrhniki. Še v Brezovici, pa opazimo oznake za Podpeč, ki nas usmerijo levo. Naprej se peljemo skozi Vnanje in Notranje Gorice do Podpeči, kjer v križišču nadaljujemo levo proti vasi Jezero. Cesti skozi vas sledimo nekaj 100 m, nakar nas oznake za Podpeško jezero usmerijo desno. Naprej nekoliko ožji cesti sledimo do parkirišča ob Podpeškem jezeru.
b) Iz Ljubljane se zapeljemo v Črno vas, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti kraju Podpeč, kjer se priključimo cesti iz Brezovice. V Podpeči ponovno nadaljujemo levo (smer Jezero). Naprej se peljemo še nekaj 100 m, nakar nas oznake za Podpeško jezero usmerijo desno na nekoliko ožjo cesto, kateri sledimo do parkirišča ob že omenjenem jezeru.

Path description (Slovenian language):

S parkirišča se vrnemo približno 100m nazaj do križišča, kjer opazimo oznake za Krim. Naprej sledimo asfaltirani cesti, ki nas pelje skozi vas navzgor. Po nekaj minutah hoje se asfalt konča in cesta se hitro spremeni v kolovoz, ki nas pripelje na razpotje. Nadaljujemo po levi poti v smeri Ledene jame (Krim levo in desno). Naprej sledimo kolovozu, ki se zmerno vzpenja skozi gozd in nas nekoliko višje pripelje do razpotja poti. Če želimo lahko naredimo kratek ovinek do Ledene jame kar nam vzame dobrih pet minut časa v obe smeri.
Drugače pa nadaljujemo desno po poti, ki nas kmalu pripelje do gozdne ceste kateri sledimo navzgor do manjšega zaselka. Tu pridemo tudi na razpotje poti, kjer nadaljujemo levo v smeri Krima. Pot nas nato že po nekaj metrih pripelje do cerkve svetega Tomaža, ki jo vidimo pred seboj.

On the way: Ledenica pri Planinci (480m)
Trip can be prolonged to next destinations: Krim
Recommended: similar trips, trips from the same starting point, trips with the same destination
Share:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit    Netlog
Pictures:
_jezero - Sveti Tomaž (Planinca) _jezero - Sveti Tomaž (Planinca) _jezero - Sveti Tomaž (Planinca) _jezero - Sveti Tomaž (Planinca) _jezero - Sveti Tomaž (Planinca) _jezero - Sveti Tomaž (Planinca) _jezero - Sveti Tomaž (Planinca) _jezero - Sveti Tomaž (Planinca) _jezero - Sveti Tomaž (Planinca) _jezero - Sveti Tomaž (Planinca) _jezero - Sveti Tomaž (Planinca) _jezero - Sveti Tomaž (Planinca) _jezero - Sveti Tomaž (Planinca)
Copyright © 2006-2015 Privacy Policy, Hribi.net, Mountaineering, Hiking, Trekking, Climbing